NRK Meny
Normal

Spansk turist skadd etter fallulykke i Lofoten

En spansk statsborger er sendt til Nordlandssykehuset i Bodø med redningshelikopter, etter at han falt ned fra ett av fjellene ved Kjerkfjorden i Moskenes.

Kirkefjorden i Moskenes

Arkivfoto fra fjell ved Kjerkfjorden i Lofoten.

Foto: Tommy Johansen

To menn fra Spania la sent i går kveld ut på en klatretur ved Kjerkfjorden i Moskenes kommune, klokken 03.45 ble Hovedredningssentralen Nord-Norge varslet om at den ene av dem hadde falt i fjellet.

– Vi vet ikke helt hvor langt ned han falt, men de første meldingene gikk ut på at det kunne være rundt hundre meter, sier redningsleder Sten-Rune Nikolaisen til NRK.

Mannen var ved bevissthet da han ble hentet av et Sea King-helikopter like før klokken 05.30.

Moderate skader

Tidlig mandag formiddag opplyser Nordlandssykehuset at mannen får behandling for moderate skader, og at tilstanden hans er stabil.

Spanjolene er en del av et større turfølge, men det var bare de to som la ut på klatretur søndag kveld.

Laster Twitter-innhold

– Vet lite

Redningshelikopteret ankom Nordlandssykehuset i Bodø rundt klokken 06.00 med den skadde mannen. Så langt er det uklart hva som skjedde og hvorfor han falt.

– Mannskapet på helikopteret sa at de hadde hatt litt språkutfordringer, og derfor ikke hadde fått noe bilde av hva som skjedde, sier Nikolaisen.

Politiet i Midtre Hålogaland har heller ingen informasjon om årsaken til fallulykken.

– Vi ble varslet av turfølget, men vet lite om hva som har skjedd. Vi har foreløpig ingen flere opplysninger, sier operasjonsleder Randi Fredly til NRK.

Laster kart, vennligst vent...