Hopp til innhold

Sortland alpinklubb har bestilt ny heis og tråkkemaskin

Tre måneder etter at uhellet med tråkkemaskinen som ødela heisen og spolerte NNM og resten av alpinsesongen, har Sortland Alpinklubb nådd målet om finansiering for ny heis og tråkkemaskin.

Det er klart etter at Samfunnsløftet innvilget 3 millioner kroner og forsikringsoppgjøret er klart, skriver Sortland Alpinklubb i en pressemelding.

– I forrige uke gikk flagget til topps hos oss i klubben. Da signerte vi kontrakter på ny heis og ny tråkkemaskin, sier styreleder Richard Johansen.

Tidligere har klubben mottatt 2,5 millioner kroner fra næringsliv, private, lag og foreninger, 300.000 fra Fortum Vinn vind og 1,2 millioner fra Sortland kommune.

Klubben har også jobbet med å gjøre de nødvendige avklaringer for å få forlenget heisen. Som vil bli forlenget med 80 meter for å gi større muligheter til å utnytte hele alpinbakken.

– Dette har vært et ønske i mange år, og vil gjøre alpinanlegget enda mer attraktivt. Samtidig vil den nye tråkkemaskinen gi muligheter for å lage flere typer hopp og vinterparkaktiviteter, sier Johansen.

Allerede torsdag kveld ble første del-leveranse på heisen levert i Ånstadblåheia.

– Nå får vi med oss hele sommeren og høsten på å rigge klart for neste sesong, som betyr at vi vil være klare til åpning til vinteren igjen. Det betyr alt for klubbens økonomi, og ikke minst for alle brukerne av bakken, sier styrelederen.