Sørensen ny teatersjef

Skuespilleren og hemnesværingen Reidar Sørensen (50) er i dag ansatt som ny teatersjef ved Nordland Teater.

Det har styret ved teateret i Mo i Rana vedtatt.

Reidar Sørensen kommer opprinnelig fra Hemnesberget i Hemnes kommune og er 50 år gammel. Han er skuespiller og har en lang karriere bak seg både innenfor teater, film, og fjernsyn.

Hans siste kjente rolle var som politimannen Cato Isaksen i NRK sin dramatisering av Unni Lindells kriminalromaner.

Rockevokalist

Sørensen er også kjent som vokalist i rockgruppa Freak fra Hemnesberget. De startet  i 1972 og bandet holder på å spille inn ny plate.

Han begynner i stillingen som teatersjef ved Nordland Teater fra 01.01.2008, hvor han avløser Thor-Inge Gullvåg som slutter etter endt åremålsperiode på åtte år ved Nordland Teater. Sørensen var favoritt til stillingen og en av åtte søkere.

FAKTA:

Han har sin utdannelse fra Statens Teaterhøgskole, hvor han gikk ut i 1986. I de siste 20 år har Reidar Sørensen vært tilknyttet flere teatre i Norge, som Det Norske Teatret, Torshovteatret, Agder Teater, Nordland Teater og Trøndelag Teater. Han har deltatt i et 20-talls spillefilmer og TV-produksjoner, og spiller for tiden inn en film for NrK i serien om Cato Isaksen av Unni Lindell. Reidar Sørensen fikk i 1989 Amandaprisen som beste mannlige skuespiller for sin rolle i TV-teaterfilmen Himmelplaneten i regi av Jarl Emsell Larsen.