Hopp til innhold

Sondre Justad: – Har ikke i mine villeste fantasier drømt om å bli nominert

Sondre Justad har hatt et fantastisk 2014. Men har han slått gjennom som artist? Hovedpersonen er jammen ikke sikker.

Sondre Justad

Sondre Justad (24) kan bli årets nordlending.

Foto: Bjørn Erik Olsen / Avisa Nordland

Parkenfestivalen var høydepunktet. Da sto 3000 mennesker og hoppet og sang med.

Sondre Justad

– Da jeg ble ringt opp og fortalt at jeg var nominert som Årets nordlending tenkte jeg «kødder du?» Så spurte jeg bare hvorfor? Det er selvsagt utrolig hyggelig, men det er ganske absurd. Jeg har virkelig aldri i mine villeste fantasier trodd det skulle skje. Jeg føler ikke selv at jeg har slått gjennom, sier borgværingen Sondre Justad (24).

Og forklarer:

– Jeg har fått spilt masse konserter, og jeg spilles mye på radio, men slått gjennom? Njææ ... Jeg har verken radio eller tv og det er fortsatt veldig rart å høre meg selv bli spilt.

Enorm hit

Sondre Justad på Parkenfestivalen

Sondre Justad på Parkenfestivalen

Foto: Henrik Dvergsdal

Sondre Justad har særlig fått masse spilletid på radioen med «Nu har du mæ». Sangen ble også spilt live under P3 gull forrige uke. Sangen er blitt en av de største hitene i Norge i 2014.

– Jeg varmet opp for Bernhoft på Sentrum scene tidligere i år. Da sang 1000 mennesker med på refrenget. det var stort. Konserten under Parkenfestivalen var likevel høydepunktet. Da sto 3000 mennesker og hoppet og sang med.

Alt tyder på at det er til neste år at Sondre Justad virkelig kommer til å bli et navn på alles lepper. Da kommer nemlig plata.

– Jeg har begynt å samarbeide med gitaristen til Veronica Maggio og trommeslageren til Lykke Li og Laleh. Sistnevnte skal produsere noen av låtene. Jeg har vært i studio i Stockholm og begynt innspillingen. Ingen av låtene er ferdig og plateselskapet har sagt at jeg får den tiden jeg trenger. Jeg har testet ut mange av låtene av live, og de endrer form hele tiden.

Må ofte hjem

Sondre Justad kommer fra Lofoten, og flyttet til Bodø som 15-åring. Han har bodd i Bodø i fem år, men flyttet til Oslo i januar i år.

– Jeg trengte en miljøforandring. Dessuten er bandet mitt der. Men jeg elsker Nord-Norge altså! Jeg må hjem ofte, både til Bodø og Lofoten. Jeg kommer helt sikkert til å flytte tilbake en gang.

Så hva er Sondre? Lofotværing eller bodøværing?

– Jeg kommer jo fra Lofoten og jeg må snakke med familien hver dag, men jeg sier at Bodø er hjembyen min. Byen har vært utrolig viktig for meg som artist.

Sondres nordnorske identitet er bare blitt tydeligere etter at han flyttet sørover.

– Ja, jeg er blitt mer klar over hvem jeg er og det har satt ting i perspektiv å bo i Oslo.

Sondre Justad fremfører "Nu har du mæ"