Sommertemperaturene slipper ikke taket i nord

Mye av helgens godvær fortsetter å prege uken som kommer.

Lovund kapell

Lovund kapell bader i kveldssol. Også de neste dagene ventes behagelige temperaturer.

Foto: Sigridjst/Instagram

På Laksfors på Helgeland snek i dag gradestokken seg til 20,4 grader og flere steder i fylket har sommerlige temperaturer varmet frosne nordlendinger.

Vakthavende meteorolog Sevim Müller ved Vervarslinga for Nord-Norge sier det blir mer bruk for sommerantrekkene i uken som kommer.

– Både mandag og tirsdag ettermiddag er det mulighet for at temperaturen nærmer seg 20 grader og varmest blir det i indre strøk.

Torden i vente

Men blå himmel kan ikke meteorologen love. Både mandag og tirsdag ventes det regnbyger i fylket og man kan også vente seg torden dersom man beveger seg innover fylket.

– Det ser ikke så innmari dårlig ut og mandag begynner ganske fint. Men sør for Bodø blir det enkelte ettermiddagsbyger og da særlig innlandet.

Vind på kysten

Både mandag og tirsdag ventes lite vind fra morgenen av, men utover dagen ventes vinden å ta seg opp, og når liten kuling i Lofoten og Vesterålen tirsdag ettermiddag.

Selv om sommeren så langt ikke har levd opp til fjorårets knalltemperaturer, er i alle fall Müller fornøyd med sommerværet i landsdelen.

– Det er nordnorsk sommer og da er det både nedbør, vind og sol.