Solvik-Olsen kjører E10: – Mye hull i veien

– På de dårligste strekningene helt ytterst på Å og enkelte strekninger mellom Svolvær og Leknes er det veldig mye hull i veien, konstaterer samferdselsministeren.

Tom Cato Karlsen og Ketil Solvik-Olsen er i gang med å kjøre E10 fra Å til Riksgrensen

Å: Tom Cato Karlsen og Ketil Solvik-Olsen er i gang med å kjøre E10 fra Å til Riksgrensen. – Vi skal se, lytte og erfare, skriver de på Twitter. Her fra Å, hvor turen startet klokka 06.30-

Foto: Samferdselsdepartementet

Ketil Solvik-Olsen (Frp) skal i to dager nå kjøre E10 fra Å i Lofoten til riksgrensen, for å se hvilke trafikkprosjekter som er viktig å prioritere.

Her fikk han se og oppleve pendelveien til mange lofotværinger. Langt fra hele kjøreturen var like behagelig for samferdselsministeren.

– Det ristet mye og gjør det uforutsigbart å kjøre. Å ha de mest utsatte strekningene til daglig arbeidsplass er ikke veldig attraktivt. Dårlig veivedlikehold er en trafikksikkerhetsrisiko og en kostnad for samfunnet. Det er helt klart behov for å oppgradere bruer og asfaltdekke flere steder i Lofoten. Så blir det også en aktiv asfaltsesong i Lofoten i sommer, sier Ketil Solvik-Olsen.

Skal møte fagfolk

Han skal møte fagfolk og politikere i Lofoten, og i formiddag var han allerede kommet til Svolvær. Her har han diskutert mulig ny flyplass på Gimsøya.

– Vi har hatt Avinor med i bilen. Slik får vi veldig god informasjon om hvilke planer som foreligger. Dette er en god måte å tilegne seg informasjon på. Vi har hatt god erfaring med å kjøre E6, E18 og E16. Vi treffer folk underveis, snakker med politikere og møter ansatte i Statens vegvesen, sier han.

Statsråden med følge skal være på veien i to dager.

– Nå er vi på vei til Fiskebøl, og planen er å ankomme Narvik klokka 21 i kveld.

– Vi skal treffe masse folk. Da kommer bil som har plass til ni personer godt med.
Det blir som å flytte kontoret ut fra Oslo over på hjul, avslutter han.