Hopp til innhold

Solbakken klar for Roma

Det har vært åpenbart lenge, men i dag kom den endelige bekreftelsen.

Ola Solbakken har signert for den italienske hovedstadsklubben AS Roma.

Det bekrefter klubben på sine nettsider.

– Jeg har presset på for dette, jeg ønsket virkelig å bli Roma-spiller, og endelig kan jeg si at jeg er det, sier Solbakken i en uttalelse.

Han har signert en kontrakt som strekker seg fram til sommeren 2027.

– Roma skilte seg ut for meg fra starten. Jeg tror virkelig på utsiktene og planene for klubben, og jeg ønsket å være en del av det, sier nordmannen.

– Jeg kommer hit for å lære og forbedre meg, men jeg vil også vise hva jeg er i stand til. Roma-fansen er de beste jeg har møtt, og jeg kan ikke vente med å spille for laget deres, fortsetter han.

Solbakkens kontrakt med Glimt varer ut inneværende år, før kantspilleren fortsetter karrieren i Italias hovedstad.

– Ola Solbakken har etablert seg godt i en liga der konkurransenivået har forbedret seg raskt de siste årene, sier Romas daglige leder Tiago Pinto med henvisning til Eliteserien.

– Alderen hans, egenskapene hans og potensialet stemmer med det vi ønsker for prosjektet vårt: Ola har store tekniske ferdigheter og er velsignet med fysiske egenskaper som gjør ham til en moderne fotballspiller, legger han til.

Pinto hevder det har vært kamp om Solbakkens underskrift.

– En rekke forskjellige klubber har vært interessert i ham, og til slutt har han valgt å slutte seg til Roma. Det kan vi bare være veldig fornøyde med, sier han.

Vingen kom til Bodø/Glimt fra Ranheim i 2020 og har gjort sakene sine svært bra i den gule drakten. Han var med på å vinne to strake seriegull og var en viktig del av laget som overrasket i conferenceligaen sist sesong.

Der var Solbakken svært delaktig da Glimt knuste nettopp Roma 6-1 på Aspmyra i oktober i fjor. (NTB)

Ola Solbakken klar for Roma
Foto: faksimile: / AS Roma