NRK Meny
Normal

Søker i havet etter savnet 62-åring

Politiet har ikke noen nye spor etter den savnede Rudolf Ulvær (62). Det vil derfor i dag bli iverksatt søk i og langs havnebassenget i Bodø.

Rudolf Ulvær har vært savnet siden han forlot Nordlandssykehuset i Prinsens gate natt til julaften. Siste sikre observasjon av Ulvær ble gjort på julaften klokka 11.45, da han forlot Jernbanestasjonen i Bodø og gikk i retning av Hurtigrutekaia.

På bakgrunn at denne informasjonen vil politiet i dag sette i gang finsøk langs kaia og i havnebassenget, skriver Salten politidistrikt i en pressemelding.

– Vi skal foreta et søk i sjøen og på land i det område personen sist var observert, forteller innsatsleder Ove Andre Hansen til NRK.no.

Søkeområdet vil være fra Rica hotell til Hurtigrutekaia.

– Vi vil søke under kaianlegget og i sjøen ut mot 30 meter fra land, sier Hansen som forteller at det skal være god sikt under vann.

– Havnebassenget er ikke så dypt. Det er 15 meter på dypeste. Det er lite strøm her, og siden det har vært lite nedbør, skal det være brukbar sikt.

Søket vil foregå i dag og i morgen, så lenge det er dagslys.

(artikkelen fortsetter videoen)

Her leter de etter savnet 62-åring

Observert lørdag formiddag

Gjennom hele forrige helg lette politiet etter den savnede 62-åringen, uten resultat.

– Vi har fått inn noen tips om mulige observasjoner, og disse har vi sjekket ut uten å komme noe særlig videre, fortalte operasjonsleder ved Salten politidistrikt, Per Thomassen, til NRK søndag ettermiddag.

Politiet

ETTERLYST: Politiet i Bodø leter etter Rudolf Andreas Ulvær (62) som har vært savnet siden natt til julaften. Dersom noen har informasjon om mannen ønsker politiet å bli kontaktet på tlf. 02800.

Foto: Politiet

Den siste sikre observasjonen av Rudolf Ulvær ble gjort klokka 11.45 på julaften.

– Etter tips fra publikum har vi klart å følge mannens spor til jernbanestasjonen i Bodø. På det klokkeslettet forlot han jernbanestasjonen og gikk i retning av hurtigrutekaia, forklarer krimsjef Elin Albrigtsen.

Sammen med Røde Kors har politiet lett etter Ulvær i nærområdet rundt Nordlandssykehuset i Prinsens gate, i sentrum av Bodø, og langs havna.

– I tillegg har alle kommunikasjonsruter ut av byen blitt sjekket ut. Ingen av disse søkene har så langt gitt resultater, sier Albrigtsen.

Lørdag uttalte politiet at de skulle sjekke aktiviteten på 62-åringens bankkonto. Også det har vært resultatløst.

Store mannskaper

I dagens søk i havnebassenget blir det satt inn store ressurser. Røde Kors stiller med 8-10 mann. Salten Brann stiller med to team med redningsdykkere.

Også havnevesenet, Redningsskøyta og Norske redningshunder vil være involverte i søket.

Her forlater han sykehuset

SISTE BILDE: Her forlater Rudolf Andreas Ulvær Nordlandssykehuset i Bodø natt til julaften. Ulvær er bosatt på Røst, men var innlagt ved sykehuset.

Foto: Politiet