Hopp til innhold

Søker flere samiske fosterforeldre

Samiske barn i fosterhjem har krav på å få ivaretatt sitt språk, kultur og identitet. Stendi tar derfor nye metoder i bruk for å finne samiske familier som kan tenke seg å bli fosterhjem, skriver Stendi i en pressemelding.

Stendi, tidligere Aleris Omsorg, er et norsk selskap som driver virksomhet innen barnevern, fosterhjem, brukerstyrt personlig assistanse, heldøgnsboliger, hjemmetjenester og eldreomsorg.

Fagkonsulent for Nordland og Troms og Finnmark i Stendi Fosterhjemstjenester, Charlotte Bratberg, forteller at det er vanskelig å få plassert samiske barn som trenger et fosterhjem, i et samisk fosterhjem.

– Det er mange barnevernstjenester som ikke klarer å leve opp til føringene i barnevernloven, fordi de ikke har samiske hjem tilgjengelig, sier hun og legger til:

– Dette ønsker vi i Stendi å gjøre noe med, og har satt i gang en rekrutteringskampanje spesielt rettet mot samiske familier. Vi håper at kampanjen vil gi resultater, slik at vi kan samiske fosterhjem, og hjelpe kommunene med å få til gode fosterhjemsplasseringer for samiske barn.

Fagkonsulent for Nordland og Troms og Finnmark i Stendi Fosterhjemstjenester, Charlotte Bratberg, ønsker å rekruttere flere samiske familier som fosterhjem.
Foto: Stendi