RS Odd Fellow III i leteaksjon ved Sleneset.
Foto: Redningsselskapet

Søk etter savnet ved Lurøy

Oppsummert

En båt med to personer om bord kantret fredag ved Lurøy i Nordland. En person ble reddet opp av havet i live. Den andre er antatt omkommet.

 • Søker etter antatt omkommet i Lurøy

  Politiet vil i dag starte opp sonar-søk i området hvor den savnede mannen forsvant etter en ulykke på sjøen den 29. november. Ved bruk av sonar skannes havbunnen ved hjelp av lydbølger og gjør det mulig å lokalisere ting som befinner seg i vannet eller på havbunnen. Søket gjennomføres i regi av politiet og det er satt av fire dager til dette.Gjennom hele helga har det vært gjort land- og strandsøk i aktuelt område.

 • Havarikommisjonen undersøker ulykke

  Båtulykken ved Sleneset i Lurøy, hvor en arbeidsbåt kantret 29. november, skal granskes av Statens Havarikommisjon. En mann er antatt omkommet. Tre personer fra havarikommisjonen vil foreta undersøkelser av båten og intervjue involverte parter og vitner. (NTB)

  RS Odd Fellow III i leteaksjon ved Sleneset.
  Foto: Redningsselskapet
 • Søker videre etter antatt omkommet

  Politiet planlegger videre søk etter antatt omkommet person etter at en oppdrettsbåt fra Lovundlaks kantret fredag. En person ble hentet opp i live og sendt til sykehus for ivaretagelse. Den andre personen som var om bord har ikke blitt funnet, etter omfattende søk på sjøen og på land gjennom helga.

  RS Odd Fellow III i leteaksjon ved Sleneset.
  Foto: Redningsselskapet
 • Avsluttet søk etter savnet

  Søket etter den savnede som kantret i en arbeidsbåt på Helgeland har nå gått over til et søk etter antatt omkommet, etter at Redningstjenesten avsluttet sitt søk klokken 15:00 i dag. Det har vært et omfattende søk under svært dårlige forhold, både på sjø og på land og fra lufta. Det har vært svært sterk vind, dårlig sikt og mye sjø, ifølge HRS.