Snøværet lammer flytrafikken

Bodø lufthavn er stengt på grunn av snøfall.

lange køer på Bodø lufthavn

Flere hundre mennesker står nå i kø på Bodø lufthavn mandag formiddag.

Foto: Kaja Staude Mikalsen / NRK

I natt har det snødd kraftig i Bodø og det har fått konsekvenser for flytrafikken.

– Nå brøytes det for fullt. Rullebanen er stengt, men de åpner igjen kvart over åtte, melder driftssentralen ved Bodø lufthavn.

Imidlertid tyder værmeldingen på at det skal snø mindre utover dagen.

– Hvis snøen ikke fortsetter å lave ned, skal vi klare å ta unna trafikken som vanlig utover dagen, melder driftssentralen.

Bodø Lufthavn

I natt har det snødd kraftig i Bodø og det har fått konsekvenser for flytrafikken. (arkivbilde).

Foto: Ola Hellness / NRK

Måtte vente fire timer

Passasjerene på et SAS-fly fra Bodø måtte vente om bord i fire timer før flyet kunne ta av. Årsaken var store snømengder som førte til at rullebanen på Bodø lufthavn måtte stenges tidlig mandag morgen.

– Det har vært fullstendig kaos på flyplassen, forteller passasjer Harald Stenersen fra Bodø til Avisa Nordland. Han skulle videre fra Oslo til Frankfurt, men måtte innse at tidsskjemaet hans ikke ville holde.

Flyet i Bodø satte seg nemlig bom fast i snøen da det skulle forlate terminalområdet og kjøre ut til rullebanen klokken 7.15. En traktor kom til stedet for å brøyte, men kjørte seg også fast.

– Flyet ble stående, og vi måtte se på at de gravde fram traktoren, sier Stenersen.

Da flyet endelig var blitt frigjort fra snøen og sto til avising, kom det beskjed om snøproblemer på Gardermoen. Flyet ble derfor dirigert tilbake til terminalområdet, som ikke var blitt brøytet. Først klokken 10.50 forlot flyet Bodø, fire timer etter at passasjerene fikk gå om bord.