NRK Meny
Normal

Snø på flere fjelloverganger i Nord-Norge

I Nord-Norge må du regne med at det er vinterføre på flere fjelloverganger. – Vinteren er i anmarsj, sier trafikkoperatør hos Statens vegvesen, som ber folk sko seg etter forholdene.

Hvit nedbør over Saltfjellet

Slik ser det ut over Saltfjellet idet denne artikkelen publiseres.

Foto: Statens vegvesen

I Nordland må du regne med vinterføre på fjellovergangene. Det ligger snø både på E6 Saltfjellet og på Fv 813 over Beiarfjellet lørdag formiddag.

Kjørte seg fast

Bilister melder om inntil tre centimeter nysnø på enkelte fjelloverganger i nord.

Trafikkoperatør Kristin Jullumstrø hos Statens vegvesen i Mosjøen har fått melding fra bilister som har fått problemer ved Fossbakken på Gratangsfjellet, hvor det visstnok skal ha kommet mellom tre og 10 centimeter nysnø.

Dette bekreftes av politiet.

– Vi har hatt en del å gjøre i kveld, med vogntog og personbiler som har kjørt seg fast på sommerdekk, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Også på Saltfjellet har det begynt å falle hvitt ned fra himmelen.

– Foreløpig er veibanen på Saltfjellet svart, men det er helt i grenseland. Det kan bli glatt utover natta, sier Jullumstrø hos Statens vegvesen.

Også i Finnmark har det kommet snø. Blant annet mellom Mehamn og Hopseidet.

– Det gjelder å være obs nå, med tanke på hvilken tid på døgnet man kjører. På dagtid er nok risikoen mindre, men det er meldt kaldere utover helgen.

Laster Twitter-innhold

Vinterdekk?

Vakthavende meteorolog Jon Austerheim hos Meteorologisk institutt forteller at det i helga er ventet snøbyger mellom 500 og 800 meter i Nordland. Lenger nord kan det komme snø over 400–600 meter.

– Det er en del fjelloverganger som ligger i den høyden, så man må vurdere om man bør legge om til vinterdekk.

Han sier at det så langt i år ikke har vært så mye snø på fjellovergangene, annet enn litt slaps enkelte steder.

– Det blir litt kaldere i helgen ja, men det varer ikke så lenge. Det er ventet mildere luft utover i neste uke. Men de første dagene nå, så kan det komme snø lavere enn man har sett så langt i høst, avslutter han.