Snart står nyvegen klar

Den trafikkfarlige vegen mellom Lødingen og E-10 er snart historie. Når fellesferien starter, skal nyvegen stå klar.

Dårlig vei E10 lødingen

SLIK SÅ VEGEN UT: Full av hull

I en årrekke har vegen vært en flaskehals for trafikantene. Spesielt har tungtrafikken hatt problemer med fremkommeligheten. Vegstandarden og veldikeholdet var så dårlig for to år siden, at Statens Vegvesen så det som sin eneste mulighet å gjøre veien om til grusvei.

Årsaken var at det var penger til å vedlikeholde veien. Men pengene kom på plass. 40 millioner kroner har det kostet å utbedre den 3 kilometer lange trafikkfarlige vegstrekningen strekninge mellom Lødingen og E-10 ved Kåringen.

Og for å få veien ferdig i tide, må Statens Vegvesen i en periode gå over til enveiskjøring, slik at det kun er et felt av veien som er åpnet for trafikk. Og dette feltet vil bli lysregulert, noe som vil føre til at trafikken blir noe forsinket.

Kan by på ferieproblemer

Kjøreforholdene på vegen fra Lødingen fergested til E-10 ved Kåringen blir derfor vanskeligere i en kort periode.

Og med sommerferien like om hjørnet, tror trailersjåfør Roy Arne Ernstsen at anlegget kommer til å skape problemer for ferietrafikken i juni.

– Jeg tror nok det kan bli et problem, det tror jeg. Det bruker jo å være bra fullt her på Lødingen fergekai, med både turister, bobiler, i tillegg til mye tungtrafikk, og da vil det bli et problem i dette området, sier Erntsen.

– Blir ferdig til fellesferien

Men anleggslederen lover at den traffikale falskehaslen skal være borte i løpet av juni.

– Etter oppsatte plan så skal det gå bra, vi skal være ferdig til fellesferien. I juli skal det være klart for trafikk til anlegget, sier anleggsleder i Statens Vegvesen, Bjørnar Lagesen.