NRK Meny
Normal

Kranglet om arv – ble slått bevisstløs med hammer

På grunn av frustrasjon rundt et arveoppgjør slo en mann i 60-årene en mann i 70-årene bevisstløs med en hammer. Nå må han sone ett år og åtte måneder i fengsel.

Leknes sentrum

Mannen i 70-årene fikk slått ut tre tenner og brukket kjevebeinet utenfor Lofotsenteret på Leknes (arkivbilde).

Foto: Billy Jacobsen / NRK 2010

Angrepet skjedde utenfor Lofotsenteret på Leknes midt på dagen i desember i fjor.

Da mannen i 70-årene skulle rygge bilen ut fra parkeringsplassen kom en mann springende. Han åpnet døra og røsket den eldre og relativt spedbygde mannen ut av bilen.

Mannen i 70-årene ble slått i hodet og besvimte etter det første slaget. Etter at han besvimte fortsatt gjerningsmannen å slå og han stoppet ikke før et vitne grep inn.

Flere brudd i ansiktet

Ifølge retten brukte gjerningsmannen en hammerlignende gjenstand og offeret fikk flere brudd i ansiktet, fikk gebisset knust og måtte sy flere sting i hodet.

– Handlingen var uprovosert og hadde preg av mishandling, mener Lofoten tingrett.

Gjerningsmannen og offeret kjente hverandre fra før og det skal ha vært uenighet om et arveoppgjør som var bakgrunn for angrepet.

Nekter for alt

Politiet pågrep to personer rett etter angrepet, den ene ble raskt sjekket ut, og til slutt var det mannen i 60-årene som ble mistenkt for angrepet.

Mannen stakk av umiddelbart etter overfallet, men politiet fikk fatt i han et døgn senere.

Han har hele tiden nektet enhver befatning med voldshandlingen. Han har nektet å forklare seg for politiet og ga bare en begrenset forklaring i retten.

Retten er derimot ikke i tvil om at politiet har pågrepet rett mann.

Dømt til fengsel

I Lofoten tingrett ble mannen i 60-årene dømt til fengsel i et år og åtte måneder. Han dømmes og til å betale 116 000 i skadeerstatning og oppreisning til offeret.