Slik svarte Olavsen

- Mange interessante spørsmål. Folk er opptatt av hurtigruta, skole og fylkesveiene. Det er vi også, sier Oddleif Olavsen (62) etter nettmøtet i går kveld.

Oddleif Olavsen, Høyre

I en time besvarte Høyre-toppen spørsmål fra lesere og lyttere på radio og nett.

Mange av spørsmålene dreide seg om hovedflystasjon.

"Er det ikke veldig rart at et "ansvarlig" parti som Høyre konkluderer på forhånd og ikke ønsker Evenes utredet som et alternativ?",  var det en som lurte på.

- Vår konklusjon er Bodø. Det ville være veldig uheldig hvis to steder i Nordland skulle slåss mot hverandre i et slikt lokaliseringsspørsmål, sier Oddleif Olavsen.

- Tid for maktskifte

Oddleif Olavsen mener åtte år med rød-grønt styre i Nordland er mer enn nok.

- Det er tid for maktskifte, mener Nordland Høyres listetopp

– Får vi makten på borgerlig side skal det bli fart på arbeidet med fylkesveier og en helt annen innsats på de videregående skolene, det sier Oddleif Olavsen.

De fire siste årene har han vært gruppeleder for Høyre i fylkestinget, før det 16 år i Bodø bystyre, hvorav de fire siste som ordfører med støtte fra alle borgerlige partier i bystyret.

Var kvalfanger

Oddleif Olavsen har to voksne sønner, og var rektor i en skole i Bodø før han ble politiker på heltid. Han kommer fra fiskerifamilie i Lofoten og drev selv fiske og kvalfangst i flere år før han utdannet seg som lærer.

Olavsen sitter i sentralstyret for Høyre og åtte år i sentrale verv i Kommunenes Sentralforbund. Han har også vært medlem av representantskapet i Norges Bank.