NRK Meny
Normal

La ut «Levva livet»-video etter statsministerrefs

Kort tid etter at olje- og energiminister Tord Lien fikk refs av statsministeren som følge av konsesjonsrotet, la han ut videoen til Åge Aleksandersens «Levva Livet» på sin Facebookside.

Åge Aleksandersen Levva Livet og Tord Lien

Det kan være godt å høre på en oppmuntrende sang når verden butter litt i mot. Kort tid etter at Olje- og energiministeren i dag måtte høre at statsministeren mente han hadde gjort en feil i saken om den 24.konsesjonsrunden, la han ut denne sangen på Facebooksiden sin.

Foto: Hilde Mangset Lorentsen

«Men når det bles som værst på toppan og når galskapen får rå, ska vi hold omkring hver ainner og vi veit det her ska gå ... Å - å levva livet! – Å - å levva livet!»

Slik går teksten i Åge Aleksandersens berømte og livbejande superhit, som olje- og energiminister Tord Lien i dag la ut på sin Facebookside med teksten «Når det blæs som mest på toppan».

Videoen av hoppende publikummere ble lagt ut kort tid etter at han fikk offentlig refs fra statsminister Erna Solberg.

Erna Solberg og Tord Lien

– Regjeringen burde ha visst hvilke områder som var inkludert da de lot oljeselskapene peke ut nye områder i den 24. konsesjonsrunden, sier statsminister Erna Solberg (H), her sammen med olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

Foto: Jan Harald Tomassen / NRK

– Burde visst

Bakgrunnen for refsen var rotet rundt den 24.konsesjonsrunden. I det første kartet som Lien la fram, lot han ikke oljeselskapene bare nominere de omstridte Lofoten- og Møre-blokkene, men også vernede områder utenfor Jæren, Finnmark og Bjørnøya som er unntatt fra oljevirksomhet i forvaltningsplanene.

Dette fikk både samarbeidspartnere og miljøorganisasjoner til å se rødt.

– Vi hadde ikke sett kartene. Men det jeg også har sagt, er at det er gjort en feil. Det er nå ryddet opp, sa Solberg i et intervju med NRK i dag.

– Her har det kanskje skjedd et arbeidsuhell, og nå ryddes det opp i dette, la hun til.

Lien selv ønsket ikke å kommentere om dette var et arbeidsuhell eller planlagt politisk spill.

– Jeg har sagt tidligere at dette er en prosess vi kunne håndtert bedre enn det vi gjorde. Derfor har vi også sendt ut en presisering for å skape ro, både mellom regjeringspartiene og samarbeidspartiene, men også i industrien, sier Lien.

Olje- og energiminister Tord Lien forklarer seg om oljetabben.

– Satte statsministeren i et dårlig lys

Men til tross for tilbaketrekkingen, mener flere at Lien har satt både seg selv og statsministeren i et dårlig lys.

– Ikke bare har olje- og energiminister Tord Lien satt seg selv i et dårlig lys, men han drar med seg statsministeren i dragsuget, uttalte energipolitisk talsperson Terje Aasland i Arbeiderpartiet til NRK.no.

Han mener hele prosessen viser at Lien ikke har kontroll.

– Etter min menig har han vist en dårlig politisk refleksjon rundt regjeringens parlamentarisk grunnlag.

Etter en periode med mye kritikk og en dag med litt ekstra motgang, ser det nå ut til at Lien trøster seg med Åge Aleksandersen velvalgte ord, noe som har høstet flere støtterklæringer på Facebook. «Mye energi i sterk vind» og «Hold ut. Det stilne av og roe sæ nu», er noen av støtteerklæringene.

  • Se videoen ministeren la ut her: