Hva er det rareste som har skjedd backstage under Parkenfestivalen?

Artister som har forsvunnet, merkelige ritualer og management med store krav. Likevel er det den beste helga i året for Camilla Dahn (31), som har ti års erfaring som backstage-ansvarlig.

Camilla Dahn, backstage-ansvarlig Parkenfestivalen

Camilla Dahn (31) har hatt ansvaret for artistene på Parkenfestivalen siden dens spede begynnelse. I år er det den tiende gangen festivalen arrangeres, og siden starten har hun fått oppleve litt av hvert.

Foto: Ole Dalen

– Det er så mye rart som har skjedd her, så det er vanskelig å ta kun én ting. Topp tre?

Camilla Dahn (31) har hatt ansvaret for artistene på Parkenfestivalen siden dens spede begynnelse. I år er det den tiende gangen festivalen arrangeres, og siden starten har hun fått oppleve litt av hvert.

Camilla Dahn, backstage-ansvarlig, Parkenfestivalen

Inngangen til det aller helligste.

Foto: Ole Dalen

– Veldig mange band har artige ting de skal gjøre før de går på scena. En artist jeg ikke vil nevne ved navn, varmet opp med å høre Bryan Adams' "Summer of 69". Jeg fikk et helt nytt syn på denne mannen etter det, sier hun lattermildt, før hun fortsetter.

– Det er også mye gymnastikk. Et band stilte seg opp her med gymnastiske øvelser. Heldressen som den ene artisten hadde på seg sprakk fra rumpa og opp.

En annen gang hadde en artist forsvunnet etter å ha vært på scena.

– Han skulle kjøres ned på hotellet. Vi leita og leita, og til slutt fant vi han rullet inn i gulvteppet bak spisebordet. Da måtte vi bare rulle han ut og få han stablet inn i bilen.

De innså da at sprit, rett på rommet til nye band, kanskje ikke var så veldig lurt.

– Dette var et engelsk band, for ganske mange år siden. Vi slutta også å ha gulvteppe da, så vi slapp å leite så mye etter artistene, gliser hun.

Store krav til backstage

Hun har aldri hatt noen dårlige opplevelser med artistene. Men det finnes mye management som vet å sette høye krav til hva de skal ha backstage.

Camilla Dahn, backstage-ansvarlig, Parkenfestivalen

Toalettfasilitetene bak scenen holder en smule høyere standard enn ute på festivalområdet.

Foto: Ole Dalen

– De kan komme inn her og kreve varme, air condition, vindu, teppebelagte gulv. Ting som ikke går an å levere på en festival. De vil gjerne ha rare merkevarer som vi ikke får tak i, leverer kravene to dager i forveien og forventer at det skal skje.

Hvor mye forberedelser er det på backstagen?

– Jeg har vært her i ti år. Det er snakk om små detaljer. Dette er jo kontoret til artistene, og da må vi vite hva de trenger for å gjøre jobben sin.

Kun jobb, men likevel den beste helga i året

Tiltross for at hun kanskje er en av de som har opplevd mest på Parkenfestivalen i løpet av disse ti årene, får hun sjeldent med seg selve konsertene.

Camilla Dahn spaserte en tur ute på festivalområdet før årets Parkenfestival ble sparka igang.

Som regel trekker hun hetta godt over hodet hvis hun må ute på festivalområdet. Det er som regel ikke tid til å slappe av og hilse på alle bekjente.

– Prøver noen ganger å se på konsertene, men jeg klarer ikke å få med meg så mye. Jeg synes det er bra å føle på stemningen, men trives best her.

Selv om det er mye jobb, og lite tid til å nyte festival-opplevelsen. Kunne hun ikke tenkt seg å ha noen annen jobb.

– For meg har dette vært den beste opplevelsen og beste helga hvert år.

Ti år med Parkenfestivalen

Se TV-innslag om hvordan Parkenfestivalen har utviklet seg de siste ti årene.