Slik endte luksusyachten ferden

Den 50 meter lange luksusyachten ligger totalskadd i fjærsteinene etter at slepet gikk fryktelig galt.

Yacht på grunn

Her er skroget på 50 meter som ligger i fjærsteinene.

Foto: Ocean Supplier

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Han må være ordentlig rik han som skulle hatt denne. Man tenker jo først at det må være en rik russer, men det blir bare spekulasjoner, sier skipper Gerhard Hammervold på slepebåten Ocean Supplier.

Ingen fare for forurensing

Skipperen fikk ved ett-tiden i natt melding om at tauet mellom en polsk slepebåt og skroget til en 50 meter lang yacht hadde røket. Uhellet skal ha skjedd utenfor Stø i Vesterålen og yachten havnet på grunn på Åmundskjær. Den polske slepebåten var på vei fra Murmansk i Russland til Hamburg i Tyskland da slepetauet røk.

- Før vi rakk fram hadde den drevet på land. Nå ligger den halvveis tørr på grunn. Skroget er helt tomt, så her er det ikke snakk om forurensing, sier Hammervold.

Kan synke

Nå er skipperen og Ocean Supplier ved yachten for å se om de må hjelpe til. Planene er at en mindre båt fra Sortland skal komme for å se nærmere på skroget.

- Yachten kan gå ned. Det er absolutt fare for at den synker når den blir dratt av steinene, sier Hammervold.

Skipperen forteller om vanskelige værforhold i natt med mye sjø.

- I natt var det sikkert 6-7 meter høye bølger. Nå er det vel snakk om 4 meter høye bølger. I tillegg er det 25 knops vind og enkelte snøbyger. Slepebåten har nok undervurdert værforholdene her.

Mange millioner kroner

Hammervold legger ikke skjul på at de som hadde tenkt seg den 50 meters yachten har mye penger på kontoen.

- Her er det snakk om en moderne super-yacht til mange millioner kroner når den er ferdig bygd. Kanskje er det snakk om så mye som 300 millioner kroner, sier Gerhard Hammervold på slepebåten Ocean Supplier.