NRK Meny
Normal

Slaktebil gikk i grøfta

Politiet: Lasten blir trolig kondemnert

Traileren sperrer den ene kjørebanen.

Traileren sperrer den ene kjørebanen

Foto: Rune Stabbforsmo

Alle nødetatene rykket ut lørdag formiddag etter en melding om en trailervelt på E6 mellom Majavatnet og Nordlandsporten hvor en person skulle sitte fastklemt, fortalte politiet på Helgeland. Politiet fikk melding om ulykken kl. 10:55.

Laster Twitter-innhold

Vogntoget som veltet på E6 dekker den ene kjørebanen, og det foregår manuell dirigering på stedet, opplyser politiet. Føreren er lettere skadd, og kjøres med ambulanse til sykehus for sjekk.

Venter på utstyr

Bilen som kjørte utfor veien skal nå løftes tilbake på veien.

– Bilbergerne venter på mer utstyr før de kan få dette til, så det vil ta litt tid før området er klarert, forteller Knut Tverå som er operasjonsleder i Helgeland politidistrikt.

Foreløpig vet ikke politiet om kjøretøyet er i stand til å kjøre videre på egenhånd.

Fotograf Rune Stabbforsmo er på stedet og kan fortelle at politiet dirigerer trafikken på stedet.

– Ett kjørefelt er stengt, og politiet dirigerer trafikken. Jeg har blitt fortalt at veien vil bli helt stengt når de begynner med bergingen. Traileren er veltet på sida, så alle hjula er i været.

Lastet med slakt

Politiet informerte først om at bilen inneholdt slakteavfall, men dette ble senere rettet til at den inneholdt "hengende slakt". Rune Stabbforsmo forteller at traileren er fylt med hengende slakt av gris.

Hvor bilen var på vei, vet ikke politiet på nåværende tidspunkt.

– Bilen var på vei sørover, men vi vet ennå ikke destinasjonen, sier Tverå.

– Hva skjer med lasten?

– Det er ingenting som har havnet utenfor bilen. Alt henger ennå inni bilen. Det er jo et ganske strengt regelverk for hva som skal gjøres med slikt. Vi formoder at det blir kondemnert, sier Tverå.

Saken oppdateres: