NRK Meny
Normal

Skuffet over eget parti

Stortingspolitiker og fungerende Sp-leder i Nordland, Alf Ivar Samuelsen, mener det ble gjort for lite for å redde fylkesregjeringa.

Alf Ivar Samuelsen

Skuffet: Alf Ivar Samuelsen

Foto: Scanpix

- Det er jo innenfor et system man har størst mulighet til å påvirke, sier den garvede Sp-politikeren til NRK, etter at Sp i dag ble kastet ut av fylkesrådet i Nordland.

Samuelsen ble hentet inn for å rydde opp i fylkespartiet, i den betente situasjonen der fylkestingsgruppa ikke godtok det budsjettet deres egne fylkesråd hadde gått inn for.

Mandag ettermiddag måtte Samuelsen likevel akseptere at hans innsats ikke har nådd fram. - Det er lite vi kan gjøre med dette, sier Samuelsen.

- Styret har bedt fylkestingsgruppa gå inn i reelle forhandlinger for å få et resultat vi kunne leve med. Dette har vi ikke lyktes med.

I kulda

Nå er Senterpartiet kastet ut det gode selskap, Ap, SV og Kystpartiet går inn i et samarbeid med Venstre og KrF.

Klokka 16. mandag ettermiddag møttes de nye samarbeidspartiene i forhandlinger. Samtidig varsler Alf Ivar Samuelsen at han vil kalle inn til møte i Senterpartiet før jul, for å analysere det som har skjedd.

- Vi skal ha en skikkelig gjennomgang av situasjonen, og se hvordan dialogen har vært mellom de forskjellige aktørene i partiet i Nordland.