NRK Meny
Normal

Skuffende poengtap for Bodø/Glimt

– Det er selvsagt bittert å miste det helt mot slutten, men vi fikk i hvert fall satt inn ett poeng på konto, sier Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Slik gikk kampen: Følg NRK Sports livedekning.

Bodø/Glimt skapte mest og burde ha vunnet, men på overtid dukket Ville Jalasto opp for Stabæk og sørget for at det ble 1–1 i eliteseriekampen på Aspmyra.

– Det er ikke alltid fotball er rettferdig. Det er litt typisk, og det skjer gang på gang og det er veldig bittert. Vi burde scoret både tre og fire mål i andre omgang, vi hadde mange sjanser. Vi gjorde alt vi ble enig om, jobbet knallhardt og skapte massevis av sjanser. Men vi var ikke kalde nok i de avgjørende øyeblikkene, sa Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til NRK.no.

Nummer 11

Det ene poenget gjør at Bodø/Glimt er nummer 11 på tabellen. De har to poeng mer enn Haugesund på plassen bak. Glimt trenger flere enn sine 29 poeng for å være sikret ny plass i divisjonen.

– Vi står nå på 29 poeng, og det er likt med Aalesund. Vi får en tøff bortekamp mot Odd i neste runde, men vi vet vi kan ta poeng mot alle så vi går til den kampen med hevet hode, sier Halvorsen til NRK.no.

Det så lenge ut til at Brede Moe skulle bli den store helten for hjemmelaget. «Leiesoldaten» gjorde seg fortjent til lønna da han scoret på mesterlig vis da Glimt gikk opp i 1-0-ledelse etter 37 minutter.

Klassemål

Den 22 år gamle nordtrønderen er utlånt til Bodø/Glimt fra Rosenborg, og målet hans mot bæringene var det høy klasse over. Han mottok ballen av midtstopperkollega Vieux Sané på egen banehalvdel. Deretter forserte han raskt framover i majestetiske kliv à la Rune Bratseth, tok seg forbi en tre-fire Stabæk-spillere og avsluttet med å smelle ballen i mål fra rundt 20 meter. Pang!

Det målet satt der det skulle for et hjemmelaget på intens jakt etter alle de tre poengene.

Brede Moe: – God følelse

– Det føltes godt, det er mitt første mål i år. Men det var synd det ikke holdt helt inn. Stabæk var farlig på dødball hele kampen. Men det er irriterende når vi har så mange sjanser, sier midtstopperen til NRK.no.

Nå blir det en kamp de fire siste kampene for å unngå nedrykk. To av dem er hjemmekamper.

– Det hadde vært enklere med tre poeng i dag, men jeg er ikke pessimist. Dersom vi spiller opp mot vårt beste mot både Odd og Lillestrøm borte er det fullt mulig det også, sier Brede Moe.

Kollega Daniel Berntsen sier av uavgjort føles som et tap i dag.

– Men sånn er fotball. Prestasjonen i dag er uansett så bra at jeg ikke frykter nedrykk. Stabæk hadde bare en stor sjanse, mens vi hadde mange, sier han til NRK.no.

Bodø/Glimt- Stabæk på Aspmyra

Det ble nemlig en svart september for Bodø/Glimt, som da samlet seg 0 av ni mulige poeng etter tap for både Strømsgodset, Rosenborg og Molde.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde

Fortjent

Glimt skapte mer enn nok sjanser til å avgjøre kampen, men de var ikke effektive nok. Dessuten var de som vanlig skumle på kontringer de få gangene Stabæk dristet seg høyt opp i banen. Det skjedde dog ikke ofte.

Stabæk var tamme og virket defensive gjennom store deler av kampen. Da lagene møttes i cupens 4. runde samme sted 23. juli var det Stabæk som var best og vant 2–0. Denne gangen var de ikke det beste laget, men de fikk med seg ett poeng.

Med 34 poeng totalt skal det vel mye til for at de ikke spiller på øverste nivå også neste sesong.

– Det er dere som maser om dette hele tiden. Jeg vil bare ha med meg enda flere poeng før sesongen er over. I dag hadde vi et par gode muligheter tidligere i kampen også, og jeg er stolt over at vi ikke ga opp, men fortsatte å kjøre på helt til slutt, sa Stabæk-trener Bob Bradley.

Her er kveldens lagoppstilling:

25 Lasse Staw

18 Brede Mathias Moe

24 Kristian Brix

2 Ruben Imingen

23 Vieux Yakhya Sané

6 Anders Karlsen

8 Daniel Berntsen

7 Papa Alioune Ndiaye

10 Abdurahim Laajab

19 Moustapha Ndiaye

30 Trond Olsen

Innbyttere

20 Ulrik Berglann

14 Ulrik Saltnes

12 Jonas Ueland Kolstad

28 Dane Richards

16 Morten Konradsen

5 Thomas Jacobsen

4 Thomas Braaten