NRK Meny
Normal

– Bodø er mer attraktiv enn Tromsø

Grete Kristoffersen kommer fra Tromsø, men nå skal hun få næringslivet i Bodø og Nordland til å vokse.

Bodø havn. Tatt fra Nyholmen Skanse rundt 23:30

– Bodø er en utrolig spennende by, i et spennende fylke, i en veldig spennende lansdel, sier den nye utviklingssjefen.

Foto: Ken Ole Vian

Da jobben som ny utviklingssjef i Bodø ble utlyst, sto det i annonsen at kommunen var på jakt etter noen som ville bygge fram Bodø som en naturlig hovedstad i Nord-Norge.

I dag hadde tromsøværingen Grete Kristoffersen sin første dag i stillingen.

– Det føles utrolig godt å være i gang og det er veldig godt å komme på plass. Mentalt har jeg vært på plass ganske lenge, men fra i dag er jeg det også fysisk.

Hun kommer fra jobben som direktør i Næringsforeningen i Tromsø, men har nå meldt overgang til hovedkonkurrenten i nord.

– Det er en sjanse jeg rett og slett ikke kunne la gå fra meg. Det er en utrolig spennende by, i et spennende fylke, i en veldig spennende lansdel. Å få lov til å være med og påvirke utviklingen fremover fra Bodø er utrolig spennende. Jeg er veldig takknemlig for at Bodø kommune har gitt sjansen til en tromsøværing.

Attraktiv by

Grete Kristoffersen

I dag hadde Grete Kristoffersen sin første dag på jobben som utviklingssjef i Bodø kommune.

Foto: Kent-Einar Myreng / NRK

Kristoffersen har tidligere sagt at det er mer attraktivt for henne å jobbe i Bodø enn i Tromsø.

Det er det flere grunner til, sa hun i dag da NRK møtte henne på sitt nye kontor.

– Enhver by og ethvert sted jobber med å være mest mulig attraktiv og Bodø er allerede veldig attraktiv. Det er masse spennende utviklingsprosjekter som pågår, men det er én ting jeg gjerne trekker frem og det er at Bodø har god gjennomføringsevne. Man står samlet og bestemmer seg for å få ting gjort, også klarer man det. Det er kanskje ikke så mange omkamper som det jeg er vant til fra tidligere.

Nå gleder hun seg til å å få en oversikt over omdrådet hun skal lede og komme i kontakt med næringslivet og universitetsmiljøet.

Optimistisk

For to år siden tapte Bodø kampen om å huse Norges nye jagerfly. Kristoffersen mener likevel mulighetene er store i fylkeshovedstaden.

– Det oppleves som en del saker ikke har gått i Bodøs favør. Det mener jeg er i ferd med å snu og vi må gjøre det til noe positivt. Det å frigjøre arealer til næringsutvikling vil være veldig positivt. For å være attraktiv må vi ha arealer å tilby bedriftene og selskapene som lukter på Nord-Norge. Den konkurransen må Bodø komme skarpere fram i.

Til tross for at hun kommer fra Tromsø og har kjempet for næringslivet i samme by, er hun ikke redd for å bli sett på som en muldvarp fra nord.

–Jeg er kjent for å være veldig engasjert der jeg er og det jeg holder på med. Nå kan jeg love at det er Bodø og Nordland for alle pengene. Men det er klart folk i Tromsø også har forventninger til meg. De er opptatte av at vi skal være god på samarbeid og brobygging. Kanskje i enda sterkere grad enn Tromsø har opplevd til nå.

– Er du sikker på at bodøværingene vil ta godt imot en tromsøværing?

– Sikker kan man aldri være, men jeg håper det og så langt har jeg utrolig godt mottatt. Både av Bodø kommune og uttad. Jeg har aldri fått så mange positive meldinger og telefoner fra kjente og ukjente. Utrolig positivt og jeg gleder meg til fortsettelsen.