I fjor eksporterte Norge 146 tonn fersk hel torsk til Spania.
Et år senere har tallet doblet seg til 329 tonn.
Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen skal reise til Madrid, og gleder seg stort over den norske suksessen.
– Gastronomien i Spania hyller Norsk skrei for både kvalitet og smak. Det er veldig hyggelig etter som vi har mer torsk og skrei enn noen gang før, sier Berg-Hansen til NRK.
Espen Hanson jobber hos Norsk Sjømat, og er den norske utsendingen til Spania.
– Topp kokkene i Spania har omfavnet skreien og betrakter den som en av de virkelig store hvitfiskene på markedet i Spania, forteller Hanson til NRK.
Kriserammet Spania
Landet sliter økonomisk, men satser allikevel stort på norsk fisk.
– Jeg tror det vil være dristig av oss å tro at vi er immune mot effektene av den økonomiske situasjonen Spania er i. Derfor er det veldig viktig å være til stede og tilby kvalitetssjømat, sier Berg-Hansen.
Hun mener dette er viktig for å ikke falle ut av et godt marked, men øke inntekten.
– Dette er jeg veldig opptatt av, sier hun til NRK.
Espen Hanson mener at den norske suksessen i Spania ikke er tilfeldig.
– Det er et ganske stort trykk på PR, direkte markedsføring i TV og på tilstedeværelse i både restaurant og retail markedet i Spania, sier Hanson.
Håper på økt salg
Fiskeri- og kystministeren mener at potensialet for å eksportere mer er stort.
– Jeg håper denne økningen også vil si noe om potensialet til å øke salget av fersk kvalitetsskrei og sjømat ytterligere til Spania.