Elg på svømmetur

Einar Roger Pettersen trodde ikke det han så når to elgkyr og en elgokse kom ut av skogen og la på svøm over Hadselfjorden.

Elg på svømmetur i Melbu

Nett-elg-070913-no

Ved lunsjtider på melbu fikk circa 20 ansatte ved firmaet Melbu Systems seg en overraskelse. To elgkyr og en elgokse kom ned fra skogen og plutselig la på svøm ut til Gulstadøya.

– Det er ikke akkurat dagligdags. Det ble mye latter, sier Einar Pettersen som jobber ved Melbu Systems.

Det uvanlige synet gjorde at de tok opp mobiltelefonene for å dokumentere svømmeturen. Flere har også reagert på at det kanskje er litt for mye elg i området, forklarer han.

– Det ble litt underholdning på fredagslunsjen. Det ble mye interresse rundt dette, forklarer Pettersen.

Mulig på grunn av parring

Det er usikkert hvorfor de la ut på tur, men for de som fikk en uvanlig dag på jobben trodde først at de to elgkyrne forsøkte å komme seg bort ifra elgoksen.

– Normalt er det litt for tidlig for parring, det skjer ikke før i slutten av september, forklarer elgforsker Jon Martin Arnemo ved Høgskolen i Hedmark.

Arnemo sier at det er ikke uvanlig at skogens konge legger ut på en svømmetur, for elg er godt rustet for å svømme i alle temperaturer. Hårene på pelsen gjør at det isolerer godt mot kulden.

– Normalt atferd er at de kan svømme, og svømme langt. De tåler utrolig lange svømmeturer, opp til 2 mil, forklarer Arnemo.

– Det er veldig usannsynlig at de drukner i åpent vann, legger Arnemo til.