Hopp til innhold

Skjebnekamp for Glimt

Bodø/Glimt er nødt til å vinne i slaget om Nord-Norge, om laget skal unngå nedrykk til 1. divisjon. Nå ber gamle Glimt-helter dagens spillere gi alt mot naboklubben fra nord.

Glimt-spillerne på trening

Bodø/Glimt har slitt med skader, men under dagens trening ser de fleste ut til å bli klare til den viktige kampen mot Tromsø på søndag.

Foto: Martin Steinholt / NRK

Bodø/Glimt har historisk sett et godt tak på Tromsø, men ligger svært tynt an foran slaget om Nord-Norge på søndag. Dersom Glimt taper, er faren stor for at laget rykker ned til 1. divisjon.

Nå ber tidligere Glimt-spiller Jacob Klette dagens lag gi absolutt alt i den viktige kampen på Aspmyra.

- De må bokstavelig talt se rødt. Og når de ser noen striper i mellom så må de tenke at dette er Tromsøværinger satt i bur, og der skal de bli resten av kampen, sier Klette.

Bodø/Glimt ligger nest sist i eliteserien, to poeng bak Fredrikstad på kvalifiseringsplass. Glimt har en vanskelig bortekamp mot sølv-jagende Stabæk igjen, og avslutter sesongen hjemme mot sterke Odd Grenland.

- Hører hjemme i eliteserien

Jacob Klette, Bodø/Glimt fan

Jacob Klette, Bodø/Glimt-helt og supporter.

Foto: Ola Helness / NRK

Jacob Klette spilte nærmere 400 a-lagskamper for Bodø/Glimt fra 1963 til 1980. Han var med på cuptriumfen i 1975, da Bodø/Glimt ble det første laget fra Nord-Norge som ble cupmestre.

I sommer etterlyste han mer aggresivitet i Glimt-laget, og nå frykter han at laget kan bli nødt til å ta steget ned en divisjon.

- 1. divisjon er verken et sted for Bodø/Glimt, Bodø by, Nordland fylke eller Nord-Norge totalt sett. Jeg vil ha både Glimt og Tromsø i eliteserien. Det skaper en kniving i mellom byene, og det syntes jeg er kjempefint. Det håper jeg kan fortsette i mange tiår til.

Nervøs Ludde

Under dagens trening på Aspmyra var stemningen rolig, men kantspiller Trond Fredrik Ludvigsen innrømmer at spillerne er klar over betydningen av kampen på søndag.

- Vi har hatt en god treningsuke, og har troen på at vi skal vinne på søndag. Men det litt ekstra nervøsitet når vi skal møte Tromsø, og spesielt siden vi ligger der vi ligger på tabellen.

Trond Fredrik Ludvigsen

Trond Fredrik Ludvigsen, her mot Brann.

Foto: Kyllingmark, Chris / SCANPIX

På dagens trening var både han, Christian Berg og Thiago Martins tilbake i trening, og om de rister av seg småskader kan de bli viktige for Glimt på søndag.

For Tromsø er førstekeeper Sead Ramovic utestengt, men Tromsø har anket dommen. Domsutvalget i Fotballforbundet avgjør saken lørdag. I tillegg mangler Tromsø begge sine faste midtstoppere, Tore Reginiussen og Miika Koppinen.

Les også: Stopperkrise før Glimt-kampen

Dramatisk med uavgjort eller tap

Glimt hadde en fantastisk hjemmestatistikk i fjor, og i år har også laget prestert brukbart på eget kunstgress. Ludvigsen tror derfor Glimt skal bli vanskelige å slå, men vet at Glimt helst bør vinne kampen selv.

- Det er tre kamper igjen, og vi ligger to poeng bak Fredrikstad på kvalifiseringsplass. Vi kan berge plassen selv med tap eller uavgjort her, men jeg tror vi må være såpass ærlige å si at sjansene faller dramatisk dersom vi ikke vinner.

Glimt må klare seg uten Akwasi Oduro og Per Verner Rønning, som må sone karantene på grunn av for mange gule kort.

Store forventninger

Den gule horde

Fulle tribuner: Fra kampen mellom Glimt og Tromsø i fjor, som var utsolgt.

Foto: Øystein Nygård

På Aspmyra stadion hadde billettsalget passert 3.500 fredag ettermiddag. Dermed kan Bodø/Glimt ligge an til å få det høyste publikumstallet så langt i år.

- Det er fortsatt fredag, og kampen spilles søndag, så jeg er overbevist om at vi kommer til å selge flere billetter. Vi drømmer om mellom seks og sju tusen tilskuere. Det føler jeg også er realistisk, sier Media- og arrangementssjef i Glimt, Fredric Persson.

Tidligere Glimt-spiller Jacob Klette har også store forventninger til kampen, og tror Glimt vinner.

- Jeg har helt klart positive forventninger, for Glimt har en god statistikk mot Tromsø. De kommer hit uten så mye å spille for, og havner vel på en 8-10. plass uansett hva som skjer.

Kampen kan du følge på NRK P1 fra klokken 17.30. Du kan også følge kampen her på våre nettsider.