Hopp til innhold

Skingrende valgkampåpning

Nordland Høyres valgkampåpning ble ingen fest for ørene akkurat.

Valgkampåpning Nordland Høyre

FIKK VOLDSALARM: Stine Estensen tok gjerne imot gratis voldsalarm i Glasshuset i Bodø i dag. Men om Ivar Kristiansen, Anne-Rita Nicklasson og Margunn Ebbesen får hennes stemme, ville hun ikke love.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

Valgkampmotiverte Høyrefolk hadde mye å by på da de åpnet valgkampen sin i Glasshuset i Bodø i dag. Men til tross for nykvessede argumenter både for olje, skole og samferdsel var det nok lyden av Høyres voldsalarmer som nådde lengst ut.

- Vi har delt ut over hundre slike i bare formiddag, sier Anne-Rita Nicklasson, som er partiets 10. kandidat på stortingslista til Nordland Høyre.

Og alarmene er populære, skal vi tro Ballangen-ordføreren.

Vil ha mer synlig politi

- Til og med politifolk har vært her og fått alarmer til døtrene sine, sier Niclasson og forteller at stuntet er med gratisalarmene skal sette fokus på vold mot kvinner.

Les også: Erna skal vinne med lavere skatt og bedre veier

- Det er altfor lite politifolk i gatene og det er en sak Høyre kommer til å gjøre noe med når vi kommer i regjeringsposisjon. Vårt mål er at alle skal kunne føle seg trygge både hjemme og ute. Det viktigste er en kraftfull opptrapping av politistyrken over hele landet, sier Nicklasson og Margunn Ebbesen, som er partiets tredjekandidat.

Lover å slåss

Men det er Nordland det handler om når Nordland Høyre skal overbevise nordlendingene om å stemme Høyre. Det var ikke mye snakk om Jens og Jensen og gnål om skattelette i Glasshuset i dag. Og med en oppslutning på 10,4 prosent i Nordland har fylkespartiet helt klart en jobb å gjøre.

- Siv Jensen og Jens Stoltenberg velges ikke fra Nordland. Vi må holde fokuset på Nordland og snakke om hva vi vil skal skje her og ikke hva vi er i mot, sier stortingsrepresentant Ivar Kristiansen.

Olje og gass

Og det er flere hjertesaker som nå skal ut på veien i valgkampen.

- Vi vil ha en rask åpning av olje- og gassfeltene utenfor Lofoten og Vesterålen. Samtidig vil vi satse på fornybar energi. Vi vil også kjempe for økt satsing på vei, særlig opprusting av E6 gjennom hele fylket, sier Kristiansen.

Og noe velgerflukt fra Høyre til Frp viil ikke Kristiansen eller Nicklasson være med på.

- Det har vært flere innom vår stand enn hos Frp, sier Nicklasson.

Høy selvtillit

Frp på valgkampstand i Glasshuset

BLÅTT PARTI - RØDE BÆR: Jonny Gulbrandsen, Tom Cato Karlsen og Kari Storstrand deler ut jordbær til Lasse Nikolaisen.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

For det var ikke bare Høyre som drev valgkamp i Bodø i dag. Litt bortenfor Høyres stand står Nordland Frp, som startet valgkampen forrige helg. Valgkampleder Jonny Gulbrandsen, Tom Cato Karlsen, som er gruppeleder for bystyret i Bodø og partiets fjerdekandidat Kari Storstrand hadde ikke noe problem med å bli kvitt verken valgprogrammene eller jordbærene sine.

Valgomat: Finn ditt parti

- Det har vært bra trøkk. Folk er opptatt av eldreomsorg, veier, innvandring og olje. Mange sier de har forhåndsstemt og allerede gitt oss vår stemme, og det er jo en kjempemotivasjon, sier Gulbrandsen.

Bodø Rødt - Andreas Tymi Gabrielsen

TJUVSTART: Nordland Rødt starter ikke valgkampen sin offisielt før onsdag, men Andreas Tymi Gabrielsen var på plass i Glasshuset.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.