Skeptiske til OL-effekt

Daglig leder i reiselivsbedriften Magic North i Bodø, Kirsten Holmen, er kritisk til Tromsø 2018.

Illustrasjon av Tromsø 2018
Foto: Tromsø 2018

Hun mener kommunikasjonssjef Roger Ingebrigtsen i Tromsø 2018 ikke hadde ett forslag til hvordan næringslivet i Nordland kan bli en del av satsingen fram mot et eventuelt OL i Tromsø.

Lite konkret

Holmen sier Ingebrigtsen burde vært mer konkret da han i går på NHO Nordland sin årskonferanse skulle vinne oppslutning om OL-ideen.

Kirsten Holmen
Foto: Magic North

- Jeg synes dette var skuffende, det var rett og slett tannløst. Dette som kom fram her var ikke med på å tenne meg i det hele tatt.

- At Ingebrigtsen skulle komme å fortelle om planene var en av grunnene til at jeg kom. Hensikten var å fortelle hvordan Tromsø 2018 skal klare å tenne hele Nord-Norge, og det synes jeg ikke han klarte, sier Holmen.

Intet nytt

I sitt foredrag til næringslivslederne i Nordland på NHO-konferansen i går startet Ingebrigtsen med å si at han ikke ville trekke fram konkrete ting knyttet til Nordland, og foredraget ble en gjennomgang av kjente argumenter, og han ble ikke mer konkret når det gjaldt Nordland enn det han var i et intervju i går formiddag.

Roger Ingebrigtsen, OL Tromsø 2018

L

Foto: Knut Eirik Olsen / NRK

- Det mest konkrete er at vi kan skape 1500 arbeidsplasser i nord og det har en samlet verdiskapning på omlag fem milliarder kroner. Det kommer hele landsdelen tilgode, sier Ingebrigtsen.

Venter i spenning

Selv om Ingebrigtsen holdt seg til det generelle, blir ikke Kirsten Holmen mindre pessimistisk når det gjelder mulighetene for at nordlandsbedrifter skal kunne få oppdrag og vekst som følge av et OL i Tromsø.

- Nei, egentlig ikke. Jeg tror kanskje at vi må være mer offensiv selv, og vi må ta endel grep selv, det tror jeg, sier Kirsten Holmen.

- Dette er negativt

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet,Tor Arne Strøm mener Nord-Norge må stå samlet i satsingen mot et eventuelt OL i Tromsø.

Han reagerer negativt på utspelet til Kirsten Holmen i Magic North Bodø, som seier at Tromsø 2018 ikke har kommet med et enaste godt forslag til hvordan næringslivet i Nordland kan dra nytte av et OL i Tromsø.

Han meinar at næringslivet selv må ta initiativ til dialog med Tromsø 2018.

- De bør selv føre en kontruktiv dialog med Tromsø 2018 for det er viktig at ma har en dialog og så får man løse tingene etterhvert.

- Det er viktig at vår landsdel står sammen og når det regner på presten så drypper det som kjent på klokkeren, sier Strtøm til NRK Nordland.