Skar seg gjennom taket under innbruddsforsøk

Fire øst-europeiske menn er pågrepet, siktet for forsøk på grovt tyveri fra gullsmed i Bodø.

Innbruddsforsøk Presis Ur og Gull i Bodø

Dette er fjerde gang siden 2009 at tyver forsøker å ta seg inn hos Presis Ur og Gull i Bodø.

Foto: Politiet

Mennene har ifølge politiet brukt tau for å komme seg ned gjennom hullet i taket og inn i selve kjøpesenteret. De har ikke vært inne i selve butikken Presis Ur og Gull, og har ikke fått med seg noe.

– Åstedsarbeid og annen etterforskning pågår, og vil fortsette utover dagen. Vi regner ikke med å avhøre de siktede i dag, sier politiadvokat Margrete Torseter i en pressemelding.

Pågrepet uten dramatikk

Margrete Torseter, Salten politidistrikt

Politiadvokat Margrete Torseter i Salten politidisktikt sier at de fire mennene ble pågrepet uten dramatikk.

Foto: Bente H. Johansen / NRK

De fire skar seg gjennom taket ved tretiden i natt. Politiet har hatt ekstra oppmerksomhet rundt kjøpesenteret City Nord i helgen og dette er årsaken til de raske pågripelsene.

De fire mennene i 30-årene ble pågrepet på to forskjellige steder søndag morgen. Pågripelsene skjedde uten dramatikk.

Observerte mistenkelige personer

– Før helgen ble det observert flere mistenkelige personer på City Nord. Disse sjekket tak, vegger og nødutganger. Politiet ble straks varslet om dette, sier senterleder Tor Austad på City Nord, til an.no.

Dette er fjerde gang siden 2009 at Presis Ur og Gull er utsatt for innbrudd eller innbruddsforsøk.

Senterlederen mener det er umulig å gardere seg mot de stadige forsøkene på å ta seg inn på kjøpesenteret.

– Det er håpløst. Da må man slutte å bygge ståltak og kun ha betongtak, men selv da finner de nok måter, sier Austad til NRK.

Nattens innbruddsforsøk får ingen umiddelbare konsekvenser for driften ved kjøpesenteret og Austad omtaler skadene på bygget som små. Han gir samtidig ros til politiet.

– De har gjort en god jobb og har vært i forkant.

Flere innbruddsforsøk

I mars 2009 ble det stjålet smykker, diamanter og klokker for et millionbeløp fra butikken. Også da tok tyvene seg inn gjennom taket. En mann i 20-årene fra Litauen ble i fjor dømt til fengsel i to år for ranet.

Seks måneder etter det første ranet, tok nok en gang uvedkommende seg inn gjennom taket på kjøpesenteret og inn hos Presis Ur og Gull. Tyvene fikk med seg klokker til en verdi av nærmere to millioner kroner.

Siden den gang har butikken flyttet til en annen del av kjøpesenteret. Høsten 2013 forsøkte fire gjerningspersoner å komme seg inn ved å knuse inngangsdøra på City Nord. Denne saken er fortsatt ikke oppklart.

Innbruddsforsøk på City Nord, her flykter ranerne

Her er gjerningspersonene på tur ut av den knuste inngangsdøra på City Nord natt til mandag 28. oktober 2013 ca kl 04.20.

Foto: Politiet