NRK Meny
Normal

Skaper nordnorsk oljehistorie

Et nytt kapittel i nordnorsk oljehistorie starter i morgen. Da vil generalforsamlingen i det nystartede nordnorske oljeselskapet North Energy si ja til å hente inn om lag 400 millioner kroner i en kapitalutvidelse.

Christina Søgård, Erik Karlstrøm og Oddmund Heggheim

OLJEHISTORIE: Administrende direktør Erik Karlstrøm er sterk i troen på framtida for North Energy. Her sammen med Christina Søgård og Oddmund Heggheim.

Foto: Allan Klo / NRK

Dette gjør selskapet i stand til å begynne boringen etter olje og gass på Haltenbanken utenfor Nordland allerede om tre uker.

– Til påske vil en få vite om de har gjort funn, sier administrende direktør Erik Karlstrøm.

Sterk i troen

Kalrstrøm tror sterkt på at de vil finne olje eller gass. Han sier også at kostnadene blir lave fordi de nå kommer til å bore på felt med godt utbygd infrastruktur fra før.

North Energy er i dag et nordnorsk leteselskap med hovedkontor i Alta, og den friske kapitalen som selskapet får skal brukes til å bore åtte brønner, tre i norskehavet i år, og tre i Barentshavet neste år.

Den nye kapitalen kommer blant annet fra utenlandske investorer og investorer utenfor Nord-Norge, men Karlstrøm denne kapitalen utenfra vil være bra for de nordnorske investorene