I dag skal han bli tidenes første Arctic Race-vinner

I går skuffet han med femteplass, men i dag er Thor Hushovd klar for å ta hjem seieren i Arctic Race of Norway.

Thor Hushovd på Sortland

Thor Hushovd signerer autografer før syklistene setter ut fra Sortland på dagens avslutningsetappe i Arctic Race of Norway.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Dagens avsluttende etappe fra Sortland til Harstad er rittets korteste med sine 155 kilometer. Hushovd spår at det kommer til å raskt unna inn mot mål i Harstad.

I går feilet han i å følge opp etappeseieren fra fredag og endte utenfor pallen. Samtidig glapp sammenlagtledelsen for nordmannen. I dag er han klar til å ta sammenlagttrøya med seg sørover.

For er Hushovd først over målstreken i Harstad vinner han også rittet.

– Det kommer til å bli en rask etappe. Jeg går for seier. Det er viktig siden jeg er ambassadør for rittet, sier han til NRK.no.

Godt utgangspunkt

Hushovd er nummer to i sammendraget, tre sekunder bak nederlandske Kenny van Hummel. Det mener han er en fordel for ham selv og BMC-laget.

I går måtte Hushovds BMC-lag jobbet hardt for å hente inn bruddet og Grimstad-rytteren ble ensom da det skulle spurtes på Stokmarknes. I dag er det van Hummels lag Vacansoleil som har ansvaret for å kjøre inn eventuelle bruddforsøk.

– Vi må ha et par mann de siste rundene i Harstad for å kunne styre feltet. Jeg håper laget ikke må gi for mye underveis, sa Hushovd til TV2 før start på Sortland.

(artikkelen fortsetter under)

Arctic Race-feltet på Sortland

Se syklistene passere publikum på Sortland.

Har mer å gi

Etter snart fire etapper på nordnorske veier omgitt av spektakulær, begynner Hushovd å merke kjøret, men har fortsatt mer å gi.

– Det blir gøy og jeg er fortsatt ikke helt nedslitt.

Etappen avsluttes med fem runder på 6,3 kilometer i Harstad sentrum.

Arctic Race Tredje etappe

Hushovd spurtet lørdag inn til femteplass og mistet samtidig sammenlagtledelsen i Arctic Race of Norway.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix