NRK Meny
Normal

I dag skal han bli tidenes første Arctic Race-vinner

I går skuffet han med femteplass, men i dag er Thor Hushovd klar for å ta hjem seieren i Arctic Race of Norway.

Thor Hushovd på Sortland

Thor Hushovd signerer autografer før syklistene setter ut fra Sortland på dagens avslutningsetappe i Arctic Race of Norway.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Dagens avsluttende etappe fra Sortland til Harstad er rittets korteste med sine 155 kilometer. Hushovd spår at det kommer til å raskt unna inn mot mål i Harstad.

I går feilet han i å følge opp etappeseieren fra fredag og endte utenfor pallen. Samtidig glapp sammenlagtledelsen for nordmannen. I dag er han klar til å ta sammenlagttrøya med seg sørover.

For er Hushovd først over målstreken i Harstad vinner han også rittet.

– Det kommer til å bli en rask etappe. Jeg går for seier. Det er viktig siden jeg er ambassadør for rittet, sier han til NRK.no.

Godt utgangspunkt

Hushovd er nummer to i sammendraget, tre sekunder bak nederlandske Kenny van Hummel. Det mener han er en fordel for ham selv og BMC-laget.

I går måtte Hushovds BMC-lag jobbet hardt for å hente inn bruddet og Grimstad-rytteren ble ensom da det skulle spurtes på Stokmarknes. I dag er det van Hummels lag Vacansoleil som har ansvaret for å kjøre inn eventuelle bruddforsøk.

– Vi må ha et par mann de siste rundene i Harstad for å kunne styre feltet. Jeg håper laget ikke må gi for mye underveis, sa Hushovd til TV2 før start på Sortland.

(artikkelen fortsetter under)

Arctic Race-feltet på Sortland

Se syklistene passere publikum på Sortland.

Har mer å gi

Etter snart fire etapper på nordnorske veier omgitt av spektakulær, begynner Hushovd å merke kjøret, men har fortsatt mer å gi.

– Det blir gøy og jeg er fortsatt ikke helt nedslitt.

Etappen avsluttes med fem runder på 6,3 kilometer i Harstad sentrum.

Arctic Race Tredje etappe

Hushovd spurtet lørdag inn til femteplass og mistet samtidig sammenlagtledelsen i Arctic Race of Norway.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.