NRK Meny
Normal

Skal arrangere de «virkelige» Hunger Games

Ett eller annet sted utenfor Bodø skal en gruppe unge bli delt inn i lag og kjempe mot hverandre inspirert av filmen Hunger Games. I filmen slåss 12 ungdommer på liv og død, til bare én står igjen.

Natur utenfor Bodø

I dette området skal Bodø og Omegns Turistforening sender 12 ungdommer ut på tur i de 'virkelige' Hunger Games i september.

Foto: André Valen

Riktig så dramatisk blir det nok ikke i Nordlands ville natur, men ungdommen vet ikke hvor de skal, og de får heller ikke lov å ta med seg mat.

Etter langt om lenge skal dere få turen der dere blir tyna i villmark. Som jeg har sagt på telefon flere ganger for å bekrefte at dere virkelig vil dette, blir det et sant helvete.

André Valen og Ingrid Sjøberg

Turledere André Valen og Ingrid Sjøberg vil ikke røpe for mye om Hunger Gamesturen, men vil sørge får testet sine egne grenser.

Foto: Knut Folkestad / NRK

Det er dette turleder André Valen planlegger å si til de ungdommene han skal ha med seg på tur den første helga i september.

– Som de sier i filmen, «may the odds be ever in your favour», legger han til.

– Vi dropper fortsettelsen «Welcome to Hell», sier turleder Ingrid Sjøberg.

Det er ungdommene selv som har bedt Bodø og Omegns Turistforening om å få en tur basert på Hunger Games.

De får testet grensene sine på turen

Deltakerne får ikke vite hvor de skal, og i løpet av 48 timer blir de utsatt for forskjellige utfordringer.

– Filmen er ganske rå. Det er hardt, sier Sjøberg

Turlederne ønsker likevel å ta med seg elementer fra filmen ut i naturen.

– Det er det litt ekstreme, å pushe sine egne grenser. Det skal bli litt skummelt og usikkert, for de vet ikke helt hva som skjer. De vet heller ikke helt hvordan de kommer til å reagere på det, blant annet det å ikke ha mat. Det blir veldig spennende, sier hun.

De har skrevet ei pakkeliste, hvor det står spesifisert at det ikke er lov til å ta med medbrakt mat. Den må de selv finne i naturen.

– Det går an å fiske til nød, eller muligens spise noen inntørka blåbær. Hvis de er så lure å ta med seg ei soppbok så er det masse sopp i det området de skal. Så har mann alltids mose og trær, sier Valen.

– Seriøst? Mose?

– I all nød går det an å spise alt. Det finnes faktisk retter hvor du koker mose og tilbereder det med litt krydder. Så det er gangbart hvis du virkelig er sulten.

Mange hemmeligheter

Da filmen hadde kinopremiere i fjor lå ungdommer ute i kø for å sikre seg de første billettene. Vanligvis sliter turistforeninga med å få fylt opp turene sine, denne ble fulltegna på tre timer.

– I det ene øyeblikket er de gira på å teste seg selv, og i det neste er de litt skeptiske, forteller Valen, som har kontakt med ungdommene som skal være med.

I motsetning til i filmen blir det ikke vold på turen, men de kommer til å få en del fysiske utfordringer.

– Jeg kan ikke si for mye, men jeg har påkrevd at de skal ha sin egen camelback (drikkeflaske med slange) i tilfelle de ikke er i nærheten av vann med det første, sier han.

I tillegg kan det være ting de må ta med seg underveis som de ikke vet om.

– Det er i hovedsak å slåss med kroppen selv. Å kjenne på hvordan det er å være uten mat og samtidig skulle tyne seg opp den siste kneika og så fortsette videre etter det.

Bare det at de ikke vet når og hvor turen ender er en ekstra belastning.

– Når du selv ikke vet når det er over er det mye tyngre å gå. Den kilometeren blir gjerne til ei mil.

Her er klipp og filmanmeldelse av Hunger Games som kom på kino i Norge i fjor.

Jennifer Lawrence er en perfekt heltinne!

Filmanmeldelse: The Hunger Games