NRK Meny
Normal

1934-modell på bytur

Stolt bileier på sjelden bytur med sin 1934-modell!

Stein-Håvard Jacobsen
Foto: Billy Jacobsen / NRK

Her er Stein-Håvard Jakobsen på en sjelden bytur med sin stolthet: Chevrolet Standard 1934-modell.

– Jeg bruker den ikke så veldig ofte. Det blir helst på stevner, eller på 17. mai, eller under andre spesielle anledninger, sier han.

Stasbil

– Men jeg tar den ut av garasjen og starter den et par ganger i måneden, som en del av vedlikeholdet, så å si. Dette er stasbil – kun det!

Bli med på tur med en Chevrolet Standard 1934:

Stein-Håvard kjøpte sin veteranbil fra Hamarøy for snart 6 år siden. Bilen er bygd i USA, og skrudd sammen i Danmark, antar han.

Hør innslaget:

På langtur til byen

Vi møtte mann og doning under et MC- og veteranbiltreff i Svolvær, som ligger et stykke fra hjemplassen til Stein-Håvard, Årstein på Årsteinøy i Lofoten.

Såpass lang kjøretur hører til sjeldenhetene for 34-modellen, slik tilværelsen gjerne er for alle såpass tilårskomne doninger.

– Den rister godt, den er hard på rattet og den sporer; det vil si at den følger sporet i asfalten, så du må styre for å kjøre rett fremover også. Og så lekker den både her og der når det er skikkelig regnvær.

Stein-Håvard har da heller ikke kjøpt og restauret sin Chevrolet for kjørekomforten sin del. 39-åringen har sans for det gamle; alskens gamle kjøretøyer og båter.

– De gamle bilene ble bygd for at de skulle holde. Og så hadde de flotte linjer.