NRK Meny
Normal

1934-modell på bytur

Stolt bileier på sjelden bytur med sin 1934-modell!

Stein-Håvard Jacobsen
Foto: Billy Jacobsen / NRK

Her er Stein-Håvard Jakobsen på en sjelden bytur med sin stolthet: Chevrolet Standard 1934-modell.

– Jeg bruker den ikke så veldig ofte. Det blir helst på stevner, eller på 17. mai, eller under andre spesielle anledninger, sier han.

Stasbil

– Men jeg tar den ut av garasjen og starter den et par ganger i måneden, som en del av vedlikeholdet, så å si. Dette er stasbil – kun det!

Bli med på tur med en Chevrolet Standard 1934:

Stein-Håvard kjøpte sin veteranbil fra Hamarøy for snart 6 år siden. Bilen er bygd i USA, og skrudd sammen i Danmark, antar han.

Hør innslaget:

På langtur til byen

Vi møtte mann og doning under et MC- og veteranbiltreff i Svolvær, som ligger et stykke fra hjemplassen til Stein-Håvard, Årstein på Årsteinøy i Lofoten.

Såpass lang kjøretur hører til sjeldenhetene for 34-modellen, slik tilværelsen gjerne er for alle såpass tilårskomne doninger.

– Den rister godt, den er hard på rattet og den sporer; det vil si at den følger sporet i asfalten, så du må styre for å kjøre rett fremover også. Og så lekker den både her og der når det er skikkelig regnvær.

Stein-Håvard har da heller ikke kjøpt og restauret sin Chevrolet for kjørekomforten sin del. 39-åringen har sans for det gamle; alskens gamle kjøretøyer og båter.

– De gamle bilene ble bygd for at de skulle holde. Og så hadde de flotte linjer.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Surfer Shannon Ainslie blir jaget av spekkhoggere som forveksler han med sel, skal vi tro forskerne.
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?