NRK Meny
Normal

Sjekk Marius sin nye skreidate

Da kjendisfisker Marius Knutsen fikk i oppdrag å lage underholdning til Vesterålen skreifestival på Myre, var intet mindre enn fiskeriministeren god nok.

Marius Knutsen og Elisabeth Aspaker

Det er valentinesdag på Myre og kjendisfisker Marius Knutsen kapret selveste fiskeriministeren på skreidate.

Foto: Silje Helene Nilsen Tor-Martin Karlsen

– Han skrev selv en grovskisse til manus, og fikk ja fra fiskeriministeren, forteller Tor-Martin Karlsen.

Filmen er laget for Vesterålen skreifestival og Øksnes fiskarlag. Filmen ble først lansert på nett sist søndag på Øksnes fiskarlag sin Facebook-side.

– Det var veldig morsomt å lage filmen, og Marius er jo nesten som profesjonell skuespiller å regne nå, etter han har vært med på flere videoer og på tv hos Anne Lindmo, sier Tor-Martin Karlsen.

Se videoen her:

Karlsen og samboeren Silje Helene Nilsen driver et lite produksjonsselskap ved siden av sine vanlige jobber.

– Totalt tok det fire-fem dager å lage videoen, men vi fikk kun en halvtime med Aspaker og måtte være effektive sier Karlsen.

– Scenene med fiskeriministeren gikk smertefritt, både hun og Marius var veldig flinke, legger han til.

Skreifiskesøndag

Årets skreifiske vil trolig bli det beste siden 1947, og norsk skrei er i vinden som aldri før. Den selges fersk på det eksklusive varemagasinet Harrods, og serveres på reatauranter i New York.

Marius Knutsen

Marius Knutsen om bord i Øksnesværing.

Foto: Silje Helene Nilsen Tor-Martin Karlsen

Også skreifiskerne blir mediekjendiser. Søndag får vi følge sjarkfiskeren Kyrre Brun på NRK2 – fra han går fra kai på Stø i Øksnes, til han leverer 2,5 tonn skrei på bruket drøyt 3,5 timer senere.

– Glemmer alt slitet når fisken fosser inn

Marius Knutsen er også fra Øksnes, som etterhvert er blitt Norges største torskekommune. Han har vært gjest i talkshowprogrammet Lindmo to ganger, hvor han fortalte om jobbinga, søvnmangelen, de lange dagene om bord på «Øksnesværing».

Video Om haill

Fisker Marius Knutsen snakker om haill på NRK1 hos Anne Lindmo.

– Det kan holde hardt når vekkerklokka ringer klokka 02. Du kler på deg den illeluktende kjeledressen og stuper ut i nattemørke og snøstorm. Du går forbi husene hvor lærere, bankmenn og ordføreren ligger og sover. Du vet de kan sove i fem timer til. Men når jeg kommer meg ut på havet, og fisken fosser inn er alt glemt, fortalte Marius Knutsen til NRK i fjor.

Video Historisk godt skreifiske for vesterålsfiskerne

GUTTEKLUBBEN SKREI: Mannskapet på «Øksnesværing», f.v. Remi Hermansen, Andre Karlsen, Marius Knutsen, Tom Grande, Jørgen Knutsen og Lasse Strøksnes. Sigbjørn Nilsen var ikke til stede da bildet ble tatt.