Sjarken ble rosa – helt ut av det blå

En sjokkert Faune oppdaget plutselig at sjarken hans var blitt rosa. – Det var på tide med litt maling, mener «kunstnerne».

Rosa sjark i Lofoten

Beskjeden fra de ansvarlige bak oppussingen var klar og tydelig.

Foto: Privat

– Jeg ble jo sjokkert og irritert, forteller Faune Jørgensen fra Nusfjord i Lofoten.

Han var på ferie i varmere strøk da det plutselig tikket inn et bilde på telefonen. Bildet var av sjarken han hadde stående på havna i Nusfjord, som hadde fått en rosa overhaling. I tillegg var navnet byttet ut med «Du må beis sjarken gutt..!»

Rosa sjark i Lofoten

Slik så sjarken ut da overhalingen var ferdig.

Foto: Privat

– Det måtte jo være noen som kjenner meg som stod bak det, men jeg skjønte ikke hvem det var før de skyldige stod frem, forteller Jørgensen, som nå ser humoren i prosjektet.

Kameraten Sebastian Johansen stod etter hvert frem og innrømte at han var medskyldig i overhalingen. Han mener det var på høy tid at båten fikk en overhaling.

– Sjarkeieren dro på en lengre sydentur uten å pusse opp båten, så da slo det oss at vi skulle hjelpe litt til. Det var på tide å få litt maling på den, og det gikk med nesten 10 liter, forteller Johansen.

– Rosa var billigst

Han bedyrer sin uskyld når det gjelder fargevalget.

– Tilfeldigvis var det slik at rosa var den billigste malingen. I tillegg fikk vi rabatter på den, så da ble det den, forteller Johansen.

Til Lofotposten forteller Johansen at han var glad han ikke var hjemme da Jørgensen kom tilbake fra ferien. Han skal ha blitt så opprømt at «kunstnerne» ikke turte å stå frem før det hadde gått tre uker.

– Han fløy i taket og la ut bilder på Facebook og hevdet båten var blitt utsatt for hærverk, forteller Johansen lattermildt.

Du må beise sjarken...

Jørgensen på sin side mener det hele var et spill for galleriet, og tok det med godt humør da NRK tok kontakt. Når det gjelder sjarken forteller han at planen er å pusse den opp etter hvert.

– Inntil videre skal styrehuset få stå som det er og reklamere for Kreftforeningen, så får jeg ta for meg bunnen av båten først, forteller Faune.

– Hva skjer om du ikke beiser sjarken?

– Nei, da søkk han vel, da, avslutter Faune.

FØR - rosa sjark i Lofoten

Det var en stund siden forrige malingsstrøk før den rosa malingen fant veien til sjarken.

Foto: Privat