Normal

Siv Jensen: – Spennende at Per Sandberg kan fortsette

Partileder og finansminister, Siv Jensen, er spent på om nestleder Per Sandberg vil fortsette.

Siv Jensen på talerstolen

PÅ PLASS I BODØ: Siv Jensen ble godt tatt imot på årsmøtet til Nordland Frp.

Foto: Torbjørn Brovold / NRK

Sandberg har sagt at han trekker seg som nestleder i Frp ved neste landsmøte. Men Adresseavisen skriver i dag at Per Sandberg vil tenke på å stille til gjenvalg som nestleder i Fremskrittspartiet.

– Jeg har hørt at Sandberg vil gi beskjed om dette på mandag. Det er spennende. Han er sittende nestleder og det vil bli avklarende når han forteller hva han har tenkt å gjøre, sier partileder Siv Jensen til NRK.no.

Flere kandidater

Partileder i Frp, Siv Jensen, holder tale på årsmøtet til Nordland Frp

Partileder i Frp, Siv Jensen, holder tale på årsmøtet til Nordland Frp

Foto: Torbjørn Brovold / NRK

I dag er det duket for årsmøte i Nordland Frp i Bodø og til stede er partileder og finansminister Siv Jensen. Utspillet til Sandberg skaper usikkerhet i prosessen mot nestledervalget, fordi mange kandidater allerede har meldt seg.

– Fremskrittspartiet har et luksusproblem når vi ser at mange sterke og flinke kandidater har meldt seg. Jeg er sikker på at partiet finner ut av dette på en utmerket måte frem mot landsmøtet i mai, sier partilederen.

En av dem som også skal være interessert i vervet som nestleder, er etter det NRK erfarer Tom Cato Karlsen, som er sentralstyremedlem og varaordfører i Bodø.

Flere fylkesledere som NRK har snakket med gir uttrykk for at det er viktig å få en nestleder som er på utsiden av regjerings- og stortingsapparatet.

Aviser ikke at han blir kandidat

Siv Jensen på årsmøtet til Nordland Frp

Siv Jensen, Kenneth Svendsen og Tom Cato Karlsen på årsmøtet.

Foto: Torbjørn Brovold / NRK

Tom Cato Karlsen avviser ikke at han er kandidat til vervet som nestleder i Fremskrittspartiet.

– Det er alltid hyggelig å bli nevnt i slike sammenhenger, sier Karlsen kort.

Selv om flere fylkeslag har sagt seg positive til Tom Cato Karlsen som kandidat, ser han ikke seg selv som en konkurrent hvis Per Sandberg stiller til gjenvalg.

– Jeg synes det er spennende. Per Sandberg har gjort en god innsats for partiet og er en person som representerer grasrota i partiet for veldig mange. Dersom han velger å fortsette, er det ikke et dårlig valg for partiet, sier Karlsen til NRK.no.

Karlsen oppfatter ikke Sandberg som vinglete og mener han fremdeles har god til å bestemme seg.

– Det er ikke over før det er over. Sandberg er fortsatt nestleder i partiet og nominasjonskomiteen har ikke engang tiltrådt. Han har fremdeles god tid til å tenke seg om, sier han.

– Jeg har mye is magen

Karlsen sier at den kommende tiden og landsmøtet vil vise hvem som blir nestleder i partiet.

– Jeg kommer ikke til å være noen rival. Jeg har mye is i magen og det er ennå lenge til om det eventuelt skal bli en realitet om jeg stiller eller ikke, sier han.

De to heteste kandidatene til å ta over som nestleder har de siste ukene vært statssekretær i Samferdselsdepartementet Bård Hoksrud og justisminister Anders Anundsen.

Når alle kandidatene er spilt inn fra fylkeslagene vil nominasjonskomiteen i partiet gi en anbefaling til landsmøtet i mai.