NRK Meny
Normal

«Æ vil bare kjøre rein»

Først ga Sirkus Eliassen full gass med reinsdyr og laget det reineste sirkuset på Finnmarksvidda. Så kjørte de 13 mil fra Karasjok til Alta på scooter for å komme seg hjem fra turneen.

Sirkus Eliassen har hatt ei påske de fleste kan misunne dem. Mens andre artister sitter backstage med potetgull og øl, har de nordnorske pop-brødrene sørget for å utnytte påska til det fulle mellom konsertene.

De har blant annet fått seg skiferie i Hemsedal, spa på Gardermoen, og reinsdyrkjøring med miniski. Etter endt turné valgte de en heller uvanlig farkost for å komme seg fra Karasjok til flyplassen i Alta.

Kjørte "hjem" i scooter-karavane

Sirkus Eliassen landet før helga i Kirkenes, hvor de spilte konsert i en fullsatt idrettshall. Deretter reiste de til en ny spillejobb i Karasjok og det var der ideen om scooter-skyss dukket opp.

– Alle tente på ideen samtidig, men vi visste vel ikke helt hva vi kom til, for ingen av oss har kjørt noe særlig snøscooter tidligere, sier Magnus Eliassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Sirkus Eliassen, Hjem til dæ

Sirkus Eliassen slik man er vant til å se dem. Her fra innspillinga til musikkvideoen til «Hjem til dæ».

Foto: Ola Waagen

– Sto på til klokka to om natta

En stund spøkte det likevel for å få gjennomført turen.

– Det lot seg først ikke gjøre. Men de likte oss så godt her oppe at de sto på til klokka to i natt for å fikse det. Det er en gjestfrihet her oppe som jeg aldri har vært borti tidligere. sier Magnus Eliassen.

Familiene til lokale Arvid Næss og Anne Gaup fikk samlet sammen nok scootere til musikerne og finnmarkingenes iherdige innsats resulterte i det Eliassen beskriver som en fantastisk opplevelse.

Hele følget med musikere og lydteknikere talte totalt sju mann, som fikk oppleve Finnmarksvidda fra sin mest gjestmilde side i strålende sol fra skyfri himmel.

– Det er en tur på 13 mil, så det tok jo noen timer. Men vi stoppa på veien og tok pauser, sier eldste blad Eliassen.

Vil kjøre scooter til alle konsertene

Den festglade gjengen har nå virkelig fått øynene opp for tilværelsen på scooter-setet.

– Vi er jo ekte nordlendinger, så jeg tror vi kommer til å kjøre snøscooter til alle konsertene våre framover nå. Vi burde egentlig bare kjøpt oss scootere med en gang, ler Eliassen.

Sirkus i Hemsedal

Sirkus Eliassen fikk en perfekt påske, blant annet her i Hemsedal.

Foto: Privat