Sindre fra Mo i Rana vant stor nordisk kokkekonkurranse
Det norske laget, med Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth, gikk helt til topps i den nordiske kokkekonkurransen Nordic Green Chef i helgen.
Hjelmseth er opprinnelig fra Mo i Rana og er også en del av det norske kokkelandslaget.
Det er andre gang konkurransen blir arrangert, og konseptet er at nye norske grønnsaker skal spille hovedrollen i alle rettene i konkurransen.
Begge deltakerne for Norge har fartstid fra Trondheim, fra henholdsvis restaurantene på Britannia hotell og 2 rom og kjøkken.
– Vi er strålende fornøyde med egen innsats. Det er knapt med tid, så det ble travelt, men samtidig godt å utfordre seg selv. Det er så stort å være med på dette, vi elsker det grønne og slår gjerne et slag for det, sier Flatmark.
Dette serverte det norske laget:
Forrett: Pasta dumpling fylt med kremet salat, bakt gulrot med tomatsalat og tomatsaus.
Hovedrett: Stekte sommerkålbåter fylt med løk- og soppkrem, toppet med ristede hasselnøtter, smørdampet hvit asparges servert på strimlet, frest sommerkål og panert potetpure, servert med aspargessaus.
Dessert: Sjokolademousse med jordbær, rabarbrakake med friske jordbær og rabarbra skum og rabarbra gele, servert med iskrem og honningsmuler.