Hopp til innhold

Sindre fra Mo i Rana vant stor nordisk kokkekonkurranse

Det norske laget, med Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth, gikk helt til topps i den nordiske kokkekonkurransen Nordic Green Chef i helgen.

Hjelmseth er opprinnelig fra Mo i Rana og er også en del av det norske kokkelandslaget.

Det er andre gang konkurransen blir arrangert, og konseptet er at nye norske grønnsaker skal spille hovedrollen i alle rettene i konkurransen.

Begge deltakerne for Norge har fartstid fra Trondheim, fra henholdsvis restaurantene på Britannia hotell og 2 rom og kjøkken.

– Vi er strålende fornøyde med egen innsats. Det er knapt med tid, så det ble travelt, men samtidig godt å utfordre seg selv. Det er så stort å være med på dette, vi elsker det grønne og slår gjerne et slag for det, sier Flatmark.

Dette serverte det norske laget:

Forrett: Pasta dumpling fylt med kremet salat, bakt gulrot med tomatsalat og tomatsaus.

Hovedrett: Stekte sommerkålbåter fylt med løk- og soppkrem, toppet med ristede hasselnøtter, smørdampet hvit asparges servert på strimlet, frest sommerkål og panert potetpure, servert med aspargessaus.

Dessert: Sjokolademousse med jordbær, rabarbrakake med friske jordbær og rabarbra skum og rabarbra gele, servert med iskrem og honningsmuler.

Det norske kokkelaget, bestående av Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth løfter opp trofeet som symbol på at de vant den nordiske kokkekonkurransen Nordic Green Chef i helgen.
Foto: Opplæringskontoret for frukt og grønt