Hopp til innhold

Simen (16) skal skape Nord-Norges største kjøpesenter på nett

En 16-åring med store planer skal skape nytt liv i nedlagte industrilokaler.

16-åring skaper Nord-Norges største kjøpesenter på nett

– Dette blir lageret vårt hvor vi sender pakker inn og ut. Ja, rett og slett der vi gjør mesteparten av driften, sier 16 år gamle Simen Krokstrand Vatne.

Han er inne i et nedlagt industrilokale i Glomfjord i Nordland. Her skal han ansette fire personer og skape Nord-Norges største kjøpesenter på internett.

– Det spesielle med Interstore er konseptet vårt med et digitalt kjøpesenter. Det vil si at du kan kjøpe alt fra kjøkkenutstyr, hageredskaper og klær, sier den unge gründeren med overbevisning i stemmen.

– Har alltid vært drømmen

Alderen til tross, er han overbevist om at det vil bli en realitet. Nylig fikk han avtale med to investorer som vil investere i prosjektet. Han har også fått 100.000 i prosjektstøtte fra Meløy Utvikling.

– Han er ikke redd for å tenke stort. Det er kjempebra. Både prosjektet og personen bak virker veldig lovende, sier Espen Maruhn, prosjektleder Meløy Utvikling KF.

Samtidig som han jobber med oppstarten av bedriften, er Vatne skoleelev på Meløy videregående skole. Der utnytter 16-åringen fritimene på et annet vis enn de fleste andre 16-åringer. Tiden går til å sende mailer til bank, leverandrører og investorer.

I dag skal han i møte for å få avtalt leiekontrakt for lagerbygningen.

– Det er litt hektisk, men det er sånn jeg liker det. Helt siden jeg var liten har jeg likt å skap noe eget og drive med kjøp og salg, forklarer Vatne.

Lagerutleier Tor Arne Fagerli har tro på 16-åringen.

– Det er spennende at unge folk får muligheten til å skape noe nytt. For oss er alderen hans positivt, sier Tor Arne Fagerli, daglig leder Bilfinger Glomfjord.

Møte

Simen Krokstrand Vatne i møte for å avtale leiekontrakt på lagerlokalene

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Har flere prosjekter

At ungdommer som Vatne trengs i Meløy kommune er det liten tvil om.

I 2012 la hjørnesteinsbedriften REC ned driften, og 630 personer mistet jobbene sine. Siden har kommunen jobbet hardt med å etablere nye arbeidsplasser.

Men den unge grunderen har det travelt. Han satser på å åpne nettbutikken i august/september, og vil ansette fire medarbeider.

– Får du tid til å være ungdom?

Skole

Simen Krokstrand Vatne bruker friminuttene på skolen til å kontakte mulige samarbeidspartnere.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

– Noe må jeg prioritere bort, men jeg får tid til å være sammen kompiser. Til tider er det hektisk.

Og skoleeleven har det hektisk. Selv om hans første prosjekt ikke er ferdig realisert, har han nye ideer på gang.

– Først skal jeg lykkes med Interstore. Etter det har jeg nye ideer og prosjekter jeg ønsker å sette igang, sier Simen Krokstrand Vatne.