Siktet i Narvik erkjenner straffskyld: – Han ble redd og slo med kniven

Mannen som er siktet for knivdrapet i Narvik, erkjenner straffskyld.

Knivstikking Narvik, Skjomenbrua

En person er siktet for kroppsskade med døden til følge etter knivstikkingen ved Skjomenbrua i Narvik tirsdag kveld.

Foto: Vilde Bratland Erikstad

23-åringen som er siktet etter knivstikkingen der en mann døde og en annen ble alvorlig skadd i forbindelse med en trafikkulykke i Narvik, har i dag samtykket til varetektsfengsling og erkjent straffskyld.

Den siktede meldte seg selv til politiet i går.

I en pressemelding sier mannens advokat, Egil Malm, at mannen ikke helt forstår hva han har gjort. Ifølge advokaten skal det ha oppstått en krangel i bilen etter at 23-åringen ble krevd for penger som han ikke kunne gjøre opp for.

– Han er svært berørt, helt nedbrutt og forstår ikke helt hva han har gjort.

Til NRK forteller Malm hva som var foranledningen til knivstikkingen.

– Han har forklart at han ble oppsøkt av to personer, den ene som ble drept og den andre som ble skadet, i sitt hjem. De krevde penger av ham, og så ble han med dem i bilen. De kranglet i bilen på vei mot Narvik. Så stanser de plutselig bilen på et øde sted ved Skjombrua, og da ble han så redd at han slo ifra seg med en kniv han hadde tatt med seg.

– Hvorfor hadde han med seg en kniv?

– Det kan jeg ikke svare på, sier Malm.

Mannen er siktet for kroppsskade med døden til følge. I tillegg er han siktet for kroppsskade mot mannen som overlevde.

Avhørene av 23-åringen fra Ballangen ble avsluttet klokka 11 i dag. En rekke vitner skal nå avhøres. De tre som satt i bilen var bekjente. Politiet opplyser av avdøde er en 21 år gammel mann fra Østlandet og den skadde en 20 år gammel mann fra Harstad.

Politiet har bevæpnet seg etter en ulykke der en bil krasjet i en fjellvegg i Narvik tirsdag ettermi

Politiet rykket tirsdag ettermiddag ut til en trafikkulykke ved Skjombrua utenfor Narvik. Da de kom fram til stedet fant de to personer med stikkskader. Den ene personen døde, mens den andre ble sendt til sykehuset i Narvik med alvorlige skader.

Foto: FRITZ HANSEN / FREMOVER / NTB SCANPIX

Døde på stedet

Det var rundt klokken 17.40 i går ettermiddag at nødetatene rykket ut på melding om en trafikkulykke ved Skjombrua utenfor Narvik i Nordland. Meldingen gikk ut på at en bil hadde havnet i fjellveggen, og at tre personer var involvert.

Da politiet kom til stedet fant de to personer med alvorlige stikkskader. Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, men livet til en mann i 20-årene stod ikke til å redde. Han døde på stedet. Den andre personen, også han en mann i 20-årene, ble sendt til sykehuset i Narvik med alvorlige skader.

Den antatte gjerningsmannen hadde stukket av i en stjålet bil og det ble iverksatt en væpnet aksjon etter den mistenkte. Ved 21.00-tiden meldte han seg til Narvik Politistasjon. Mannen er nå siktet for kroppsskade med døden til følge og for kroppsskade mot mannen som har overlevd.

Alle de tre involverte i den spesielle kriminalsaken er menn i 20-årene som kommer fra Narvik-området.

Vil ikke si noe om motiv

Politiet vil foreløpig ikke komme inn på mulig motiv og om knivstikkingen skjedde før eller etter ulykken.

Siktedes forsvarer, Narvik-advokaten Egil Malm, sier til NTB at han ikke kan kommentere saken før onsdag ettermiddag.

Aksjonerte

Den antatte gjerningsmannen stakk fra stedet i en stjålet bil. Her aksjonenerer politiet mot en bolig i Ballangen i forbindelse med søket etter mannen. Han meldte seg senere til politiet.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK
Skjomenbrua

Trafikkulykken skjedde ved Skjomenbrua i Narvik.