Hopp til innhold

Siktet for krenkende atferd mot barn i barnehage

Mann er siktet for å ha utvist seksuelt krenkende adferd overfor et barn i en barnehage på Helgeland. Mannen stiller seg uforstående til siktelsen.

Mo politistasjon - politistasjonen i Mo i Rana

Politiet på Helgeland etterforsker en barnehageansatt for mulige overgrep.

Foto: Frank Nygård / NRK

Mannen ble pågrepet mandag 25. april, melder politiet på Helgeland.

Ifølge politiet skal pågripelsen ha skjedd uten dramatikk.

– Bakgrunn for saken er at et barn har meldt fra til sine foreldre. Foreldrene har meldt dette videre til politiet, sier politiadvokat Marianne Mora Eskildsen i Nordland politidistrikt.

Ifølge politiet skal det så langt være snakk om én hendelse hvor mannen skal ha utvist en adferd som kan karakteriseres som seksuelt krenkende.

Krisemøte i går

I går innkalte politiet og kommunen til orienteringsmøte med foreldrene i barnehagen.

– Vi er alle i sjokk. Politiet sa veldig lite. Vi vet ikke hvor lenge dette har pågått eller om andre barn har vært vitner til det som har skjedd, sier en av foreldrene NRK har vært i kontakt med.

Den siktede mannen skal ha vært på jobb i barnehagen fram til slutten av forrige uke. Han skal ha jobbet i den aktuelle barnehagen i flere år.

Mannen er siktet etter §305 i den nye straffeloven, som omhandler seksuelt krenkende adferd. Strafferamme er bot eller fengsel inntil ett år.

– Jeg vil presisere at det ikke dreier seg om en siktelse om seksuell omgang eller handling ovenfor barn, sier politiadvokaten.

Mannen stiller seg uforstående til siktelsen.

– Det er tatt beslag i data og telefon. Det er gjennomgått overfladisk, men vil gjennomgås mer nøye av eksperter. Det er foreløpig ingen funn der som styrker mistanken mot mannen, sier Eskildsen.

Politiadvokat Marianne Mora Eskildsen i Nordland politidistrikt

Politiadvokat Marianne Mora Eskildsen i Nordland politidistrikt mener det ikke er behov for å varetektsfengsle den siktede mannen.

Foto: Frank Nygård / NRK

Den aktuelle kommunen satte umiddelbart ned beredskapsledelsen etter at de fikk melding om anmeldelsen.

– Vi gjør det vi kan både for å ivareta ansatte, barn og foreldre. Det var også derfor vi innkalte til orienteringsmøte i går sammen med politiet, sier rådmannen i den aktuell kommunen.

Tatt ut av jobb

Etterforskingen har så langt ikke avdekket noe som knytter vedkommende til en type adferd som han er anmeldt for. Politiet vil nå gjennomføre tilrettelagt avhør av barnet. I tillegg vil det bli gjort avhør av personer som kan ha opplysninger i saken.

– Det er små lokale forhold, så vi ønsker vi ikke å gå nærmere inn på stedsplassering, alder eller annet som kan bidra til i identifisere de berørte partene i saken, sier Marianne Mora Eskildsen.

Den anmeldte mannen ikke har vært i tjeneste etter at kommuneledelsen ble varslet om saken. Etter avhøret mandag ble han løslatt av politiet. De mener det ikke er behov for varetektsfengsling.

– Dette er en anmeldelse som politiet skal behandle. Etterforskningen deres vil avklare realiteten i saken, sier rådmannen.