Siktet for drapsforsøk: – Fyrte av flere hagleskudd mot bekjent

En mann er siktet for drapsforsøk etter at han gikk inn et hus og avfyrte flere skudd med hagle i en bolig i Grane.

Trofors sentrum

Det var sist torsdag kveld at politiet fikk melding om at det skulle ha blitt avfyrt flere skudd med våpen i et hus på Trofors, skriver Rana Blad. Her fra sentrum av Trofors.

Foto: Rune Stabbforsmo

Det var sist torsdag kveld at politiet fikk melding om at det skulle ha blitt avfyrt flere skudd med våpen i et hus på Trofors, skriver Rana Blad.

Politiinspektør Sølvi Elvedahl i Nordland politidistrikt forteller til NRK at politiet fikk melding om skyteepisoden ved 21-tiden, noe som resulterte i at det ble iverksatt en væpnet aksjon for å få tak i gjerningspersonen.

– Siktede ble pågrepet utpå natten, og politiet fikk etter hvert sikret seg våpenet som ble brukt. Han er nå varetektsfengslet av politiet, siktet for drapsforsøk.

Løsnet flere skudd

Politiadvokat Sølvi Elvedahl

– Politiet ser alvorlig på en hendelse som dreier seg om forsøk på drap, sier Sølvi Elvedahl i Nordland politidistrikt.

Foto: Lars Petter Kalkenberg / NRK

Ifølge Elvedahl skal siktede ha tatt seg inn i huset, før han deretter løsnet flere skudd med haglegevær mot mannen som bodde i boligen. De to personene kjente hverandre fra før.

Det var også én annen person til stede i boligen. Ingen ble fysisk skadet.

– Mannen som nå er varetektsfengslet er en person som politiet kjenner fra tidligere. Vi vet ikke om rus var en del av bildet her, men det er en av analysene som vi venter på.

Ser alvorlig på saken

Siktede er en mann i 20-årene fra Helgeland, og han ble pågrepet uten dramatikk i Mosjøen lørdag. Politiinspektør Sølvi Elvedahl sier at politiet ser alvorlig på hendelsen.

– Nå forsøker vi å finne ut forløpet og motivet. Det gjenstår en del etterforskning, og saken blir prioritert av oss. Det er en alvorlig sak, der strafferammen er fra 8 til 21 års fengsel.