NRK Meny
Normal

Sikret seg gratis Glimt-billetter

Isabell Knudsen og Karoline Madsen var så heldig å sikre seg hver sin gratisbillett til helgas kamp mellom Bodø/Glimt og Vålerenga. Og på kamp skal de.

Bodin-klasse fikk gratis Glimt-billetter

GRATISBILLETTER: Avganngsklassen ved idrettslinja på Bodin videregående skole jubler for gratisbilletter til søndagens Glimt-kamp.

Foto: Bjarne Hagen / NRK

- Vi har vært på kamp mange ganger, men det er ekstra kjekt med gratis billetter, sier de.

Og den dårlige værmeldinga bekymrer ikke damene.

- Nei, vi stiller opp. Det finnes ikke dårlig vær vet du.

Deler ut 2000 billetter

Bodø/Glimt

GRATISBILLETTER: Bodø Energi, med administrerende direktør Arne Juell i spissen, har kjøpt ikke mindre en 2000 billetter til kampen søndag. Her sammen med Thiago Martins.

Foto: Glimt.no

- Bodø by trenger et sikkelig kulturtilbud, og det er viktig å legge tilrette for det, mener Bodø Energi som gir bort 2000 billetter til kampen mellom Bodø/Glimt og Vålerenga på søndag.

Bodø/Glimt har slitt med få tilskuere på hjemmekampene i eliteserien i år. Men på søndag ligger det til rette for publikumsrekord når Bodø/Glimt tar imot Vålerenga. For å prøve å fylle tribunene så har Bodø Energi kjøpt opp 2000 billetter som de deler gratis ut i dag og i morgen.

- Vi gjør dette fordi vi ønsker at Bodø skal ha et rikt og mangfoldig kulturliv. Da er det viktig at Bodø/Glimt holder seg i eliteserien, sier administrende direktør i Bodø Energi til NRK Nordland.

Les også: Økonomisk bedring for Glimt

Billettene skal deles ut til Bodøs befolkning, i håp om at dette kan bidra til å fylle Aspmyra Stadion.

Arne Juell tror bestemt at flere folk på tribunene kan bidra til nettopp det.

- Det er et paradoks at det er i motgang publikumet svikter Glimt. Det er nettopp nå laget trenger all den støtten de kan få. Det er ingen tvil om at nivået på spillet øker i takt med antall tilskuere, sier Arne Juell.

Glade spillere

Bodø/Glimt-spiller Steffan Johansen er svært glad for at tribunene på Aspmyra skal fylles på søndag.

- Et veldig bra tiltak. Jeg håper bare gratisbillettene blir brukt på søndag. For oss som spiller betyr det mye at det er ekstra mye folk på tribunene.

Lover fotballfest

Også arrangementssjef i Bodø/Glimt Fredrik Persson tror gratisbillettene vil bety mye på søndag.

- Nå finnes det ingen unnskyldning for ikke å komme på kampen. Billetten er betalt og det er bare å møte opp. Og gjør de det skal vi love fotballfest, sier Persson, som tipper på 6000 publikummere søndag.

Sjåfører stiller opp

Bussjåfører Nordlandsbuss

KJØRER DEG PÅ KAMP: Dagfinn Bogstrand, Dag-Rune Jodal, Jirde Alo og Kurt Larsen.

Foto: glimt.no

For å være sikker på folk kommer til Aspmyra, så stiller fire bussjøfører gratis opp for å kjøre publikum i Bodø inn til stadion på søndag.

- Vi gjør dette på dugnad for å få flest mulig til Aspmyra, sier Dagfinn Bogstrand.

Og resultatet er de sikre på.

- Glimt vinner. Nåt vi setter opp tre busser bør det ligge an til tre poeng, humrer Bogstrand og får følge av Dag-Rune Jodal, Jirde Alo og Kurt Larsen.

Slik får du billett

De 2 000 billettene vil bli fordelt på flere måter. Først får alle 3. klassene på Bodøs videregående skoler 700 billetter, og 300 billetter vil bli delt ut på Bodø Energi sin stand på Bertnesdagan.

De resterende 1000 billettene vil bli delt ut på Bodø/Glimts stands lørdag 26. September. Glimt vil være tilstede både i Glasshuset og på City Nord fra klokken 11 denne dagen, og vil sammen med Bodø Energi dele ut 500 billetter på hver stand.