Sier farvel til cd-en

Artisten Æ sin nye utgivelse Prosaikk, kommer ikke på cd. Den kommer på USB.

Erling Riibe Ramskjell

PLUG AND PLAY! På denne USB’en finner du hele albumet Prosaikk, bonusspor og musikkvideo. - Innholdet skal passe både for og i mot det meste, sier artisten Æ.

Foto: Knut Folkestad / NRK

Som så mange andre har også Æ - alias Erling Riibe Ramskjell fra Rognan - gjort seg noen tanker om CD-formatets framtid.

– Vi kom vel fram til at USB har flere muligheter både i forhold til estetikk og bonusmateriell. Dette er et lite kinderegg av en utgivelse, sier Erling.

– Tankegangen er at vi lager noe på en måte som gjør at folk har lyst til å kjøpe det. Det blir en ting også, ikke bare en fiks ide. Det skal jo være noe ordentlig, ikke noe man gjøre bare for å få oppmerksomhet, sier Erling.

På resept

Tittelen «Prosaikk" kan tolkes på flere måter, og gir seg også visuelle utslag, kreert av Kjell Jacobsen fra Mosjøen. Minnepinnen er på størrelse med et kredittkort, og er formet som et pillebrett. Innpakningen er en medisineske, forklarer Æ.

– Det er jo ikke noe ordentlig ord, prosaikk. Det høres ut som et legemiddel. Mange ord satt sammen. En blanding av prosaisk, mosaikk, litt forskjellig. Tanken er at innholdet på USB-en skal hjelpe både for og i mot det meste.

Først ute?

Erling Riibe Ramskjell har ikke hørt om noen andre som har gitt ut musikk på denne måten. Som han selv sier; om ikke annet, så er han først på Træna, der han har bodd de siste årene.

– Det er relativt dyrt å gjøre det på denne måten. Det er et slags finansielt sjølmord, innrømmer artisten som har releasekonsert i Bodø fredag kveld.