Shirley Bottolfsen fikk internasjonal veldedighetspris

I helga ble ildsjelen Shirley Bottolfsen overrasket med en internasjonal pris fra organisasjonen Lions. – Jeg er stolt, sier hun.

Hjemme hos Shirley Bottolfsen

I helga ble ildsjelen Shirley Bottolfsen overrasket med en internasjonal pris fra organisasjonen Lions. – Jeg er stolt, sier hun.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Shirley Bottolfsen legger ikke skjul på at det er stas å få prisen.

– Har har bare skjedd fire ganger tidligere at denne prisen er blitt gitt til mennesker som ikk er Lions-medlemmer. Det er Arthur Arntzen, Nils Arne Eggen, Hjallis, Birgit Skarset fra Uten Grenser. Og nå meg, skriver Shirley Bottolfsen på sin Facebook-side.

Inge Pettersen er styremedlem i Lionsklubb Bodø/Bodin og sier han har jobbet for at Shirley skulle få denne prisen i over 20 år.

– Det er så fortjent som det går an, og det var en sann glede å endelig få gitt henne Lions største utmerkelse for humaitært arbeid, sier Pettersen til NRK.no.

– Hvorfor har det tatt så langt tid?

– Det må være bred enighet blant medlemmer over hele landet om hvem som skal få prisen, særlig hvis det er noen som ikke er medlem i Lions som er foreslått.

Han har kjent henne i en årrekke og inviterte selv Bottolfsen til den lokale Lionsklubbens 40-årsfeiring, uten at hun visste om utmerkelsen.

– Hun spurte meg hvem som skulle få prisen, men da klarte jeg heldigvis å holde maska, fortsetter Pettersen.

I tillegg til at Shirley Bottolfsen, fikk også Lions-medlem Gunnar Toftesund den samme utmerkelsen.

Sjeldent at ikke-medlemmer får prisen

Som regel er det medlemmer fra organisasjonen som får prisen for veldedig arbeid, og så vidt Inge Pettersen er kjent med har bare fire andre ikke-medlemmer fått prisen før Shirley.

– De jeg vet om er Arthur Arntzen, Nils Arne Eggen, Hjalmar «Hjallis» Andersen og ei til som jeg ikke husker navnet på, hun var med i tv-programmet med Lars Monsen, sier Pettersen.

– Hva er det som gjør prisen internasjonal?

– Fordi prisen må godkjennes av Lions hovedkontor i USA. Vi må derfor skrive en anbefaling eller en slags søknad for å kunne gi prisen.

Shirley er kjent for å i mange år ha holdt landets minste innsamlingsaksjon gående, med bare henne selv som deltaker. Likevel har hun arbeidet iherdig sammen med frelsesarmeen, kommunen og en rekke andre. Målet har alltid vært å hjelpe de som ikke har det så enkelt.