NRK Meny
Normal

Setter inn marinen i søket etter savnet kvinne

Mannen som er siktet for å ha drept en ukrainsk kvinne om bord på malmskipet «Anangel Explorer» er varetektsfengslet i ytterligere åtte uker. Kvinnen er fortsatt ikke funnet.

Skip - «Anangel Explorer»

Politiet tror at noe kriminelt har tilstøtt en ukrainsk kvinne i 30-årene som er savnet på et skip som kom til Narvik fra Amsterdam i oktober. En mann fra Hellas er nå varetektsfengslet i fire nye uker.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Mannen møtte i går til fengslingsmøte i Bodø, der Salten tingrett ga politiet medhold i forlenget varetektsfengsling.

Politiet siktet i oktober i fjor den 35 år gamle sjøoffiseren for drap, etter at det blant annet ble funnet spor av blod om bord på skipet som lå ankret ved Narvik i Nordland. Fortsatt gjenstår flere etterforskningsskritt i saken og norsk politi samarbeider med flere andre land.

– Det er en omfattende etterforskning. Vi har et vitne som vi ønsker å avhøre i tyrkia og vi venter nå på en rettsanmodning derfra, sier politiadvokat Siv Remen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Har ikke funnet et lik

7. april settes den nederlandske marinen inn i letingen etter kvinnen. Marinen har allerede gjort søk ved kaiområdet i Amsterdam, men skal nå også gjøre søk der skipet ankret opp før det satte kursen nordover.

– Etterforskningen er spesielt utfordrende når man ikke har et lik, sier Remen.

Politiet har fortsatt store mengder trafikkdata som må gjennomgås før de er ferdig med sin etterforskning.

– Vi har også mottatt dokumenter som må oversettes og vi venter på sluttrapporter.

Nekter straffskyld

Den greske mannen gjentok under gårsdagens fengslingsmøte at han nekter straffskyld og begjærte seg løslatt.

Retten la i sin kjennelse vekt på sakens alvor, samt at etterforskningen involverer flere lands borgere og politimyndighet. De påpeker at etterforskningen dermed vil ta lenger tid enn normalt.

Created by InfoDispatcher