NRK Meny
Normal

Setter inn fly og dykkere i søk i Steigen

Politiet vil utover ettermiddagen utvide søkeområdet i letingen etter den siste av de tre eldre brødrene som ble meldt savnet i Steigen fredag.

Mannskap fra Sivilforsvaret sjøsetter en båt

Mannskap fra Sivilforsvaret sjøsetter en båt i forbindelse med letingen etter savnet i Steigen.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Bent Are Eilertsen Salten politi

Fungerende stabssjef Bent Are Eilertsen i Salten politidistrikt, her avbildet i forbindelse med en tidligere sak.

Foto: Hilde Mangset Lorentsen

Politiet har mandag lett for fullt etter den tredje av de tre brødrene som er meldt savnet i Steigen. I går ble to personer funnet omkommet etter at store ressurser hadde lett i området i og rundt Vinkfjorden søndag ettermiddag og kveld.

Store ressurser deltar i søket – deriblant politimannskaper og mer enn 20 frivillige. Fungerende stabssjef Bent Are Eilertsen i Salten politidistrikt forteller til NTB at det nå vil settes inn et lite fly i søket.

– Det blir også satt inn dykkemannskaper som vil delta med strandsøk, sier Eilertsen, som legger til at de vil fortsette søket så lenge de har sikt.

– En del strøm i området

Politiets innsatsleder på stedet, politiførstebetjent Ove Andre Hansen, koordinerer søket fra kystvaktskipet KV Heimdal, og forteller at de akkurat nå driver søk inne i Balkjosen.

– I søket som nå pågår har vi tatt utgangspunkt i en bøye som kystvakta la ut i går med en sender på, og da har vi sett at det, ut fra strømretninga, bærer mot Nordfolda og inn mot Balkjosen.

– Er det mye strøm i området?

– Ja, det er en del strøm, og vi vil utvide søkeområdet etter hvert, sier Hansen, som ikke vil kommentere hvorvidt de nå søker etter en antatt omkommet.

Mannskap fra Røde Kors leter i området

Mannskap fra Røde Kors søker langs land.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

– Tragisk

Lokalsamfunnet er i sorg etter at beskjeden om at to personer ble funnet omkommet søndag kveld. Sigrid Pickhardt, som driver en lokalbutikk i Nordfold, forteller at mange frivillige har stilt opp i søket.

Sigrid Pickhardt i Steigen

Sigrid Pickhardt forteller at mange er i sjokk etter det som har skjedd.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

– Det har ikke vært vanskelig å få tak i folk. Mange har stilt opp med båter og lett etter de tre, sier hun.

Pickhardt snakket selv med en av brødrene per telefon for få uker siden. Da ringte han for å bestille varer – sannsynligvis til denne hytteturen.

– Jeg har møtt disse brødrene stort sett hver sommer. De har pleid å være innom her for å handle. Dette var veldig hyggelige folk, og det gir en rar følelse å tenke på at jeg snakket med en av dem for kort tid siden.

– Hva sier folk som bor her?

– Folk synes det er tragisk. Noen er i slekt med de, mens andre kjente til dem. Det som har skjedd er bare helt forferdelig.

Leteaksjon i Steigen