NRK Meny
Normal

Invaderer toppserien med lokal rekruttering

Nyopprykkede IK Grand har sesongstart i toppserien førstkommende mandag. Da skal kvinnelaget forsvare Nordlands ære på fotballbanen.

IK Grand-jentene

IK Grand-jentene har trent lenge og godt for å imponere i årets sesong i toppserien.

Foto: Sahand Ammari / NRK

Trond Schjølberg - IK Grand

Grand-treneren mener toppserien vil by på utfordringer.

Foto: Sahand Ammari / NRK

Mandag 21. april braker det løs mellom IK Grand-jentene og Klepp i første runde av toppserien. Nå er Grand det eneste laget i toppserien fra Nordland.

– Vi har et bra lag. Gjennom vinteren har vi trent godt, og vi har møtt flere av disse lagene i toppserien. Vi vet at vi kan ta flere av dem. Vi vet også at det kan bli en del jevne kamper som vi må prøve bikke over til vår favør, sier Grand-trener Trond Schjølberg.

Ambisjoner

I fjorårets sesong vant Grand alle hjemmekampene sine i nordlandshallen, og laget håper at historien gjentar seg.

– Vi har flere målsettinger. En er at vi skal utvikle spillerne våres, og på kort sikt er målet selvfølgelig å beholde plassen i toppdivisjonen, sier Schjølberg.

Monika Hunstad - IK Grand

Monika Hunstad imponerte i fjorårets sesong.

Foto: Sahand Ammari / NRK

Monika Hunstad var en av spillerne som markerte seg i fjorårets sesong som en stødig midtbanespiller. Og hun er ikke bekymret for de nye utfordringene toppserien kan gi.

– Jeg føler vi alle er i god form for tiden, og jeg tror det vil bli bra. Vi skal i hvert fall klare å holde oss i toppserien, sier Hunstad.

Lokal rekruttering

IK Grand har til nå bygget opp laget sitt med mye lokal rekruttering. Og mange av de spillerne som er på laget i år var også med å spille klubben opp til toppserien.

– Vi har basert oss mye på egenrekruttering, men vi har også innsett at vi trenger litt friskt blod hvis vi skal kunne overleve i toppserien, og det har vi fått, sier Schjølberg.

Monika Hunstad fra Bodø er en av jentene som har blitt rekruttert til kvinnelaget. Hun har spilt for IK Grand siden hun var fem år gammel.

– Det er klart at man får en større tilknytning til laget hvis man har vært der siden begynnelsen. Man kan si at jeg har hjertet i laget, sier Hunstad.