Under en boligkonferanse ved Stordalens hotell Farris Bad i Larvik, fikk gjestene servert fisk til middag.
Men fisken er verken lofot-torsk eller annen fisk fra det norske havet. I stedet for å servere hvitfisk som torsk, valgte Stordalen å servere den billigere varianten pangasius fra Colombia, skriver
.Petter Stordalen har reklamert med at det nye hotellet i Larvik skal ta ansvar utenfor hotelldøra, og gjestene skal «tilbys kortreist mat, og som ikke er sprøyta og tukla med».
1000 mil unna
Pangasius har blitt mer vanlig i fiskediskene. Den er billigere og ligner den norske torsken.
Under boligkonferansen ble det servert fisk som er transportert 10500 kilometer fra Colombia til Norge.
Det er rundt fire ganger så langt som maten på en typisk britisk middagstallerken har reist, en tallerken som ofte trekkes fram som en miljøversting, skriver FiskeribladetFiskaren.
- Ikke miljøhensyn denne gangen
Hotelldirektør Per Christian Andersen bekrefter overfor avisa at de denne gangen serverte "langreist" mat til gjestene.
- Fisken ble valgt fordi den var tilgjengelig, enkel og grei, fleksibel og med en god pris. Det var ikke miljøhensyn som preget valget denne gangen, innrømmer Andersen overfor avisa.
- Uakseptabelt
Hotell-eier Petter A. Stordalen godtar ikke at pangasius serveres gjestene ved hans hoteller.
- Dette er helt uakseptabelt. Vi skal ikke servere gjestene våre "jukse-torsk" fra Colombia. Vi har dessuten bedre fiske-alternativ i Norge. Dette skal aldri skje igjen, sier Stordalen til NRK nå i formiddag.
Spa-hotellet i Larvik er et av de nyeste hotellene i kjeden, og etter at pangasius ble kjøpt inn og servert har konsernledelsen skjerpa inn rutinene for at det ikke skal skje igjen.