Hopp til innhold

– Må prioritere fengsel i Mosjøen

Senterpartiet vil utvide fra 15 til 100 fengselsplasser i Mosjøen.

Fengsel, Janne Sjelmo Nordås, Jenny klinge, fengselsleder Frank Ivar Lie

Janne Sjelmo Nordås, Jenny Klinge og fengselsleder Frank Ivar Lie ved Mosjøen fengsel.

Foto: Frank Nygård / NRK

Det er et stort behovet for flere fengselsplasser her til lands, og nå etterlyser Senterpartiet at Regjeringa bestemmer seg for på hvor de framtidige fengslene skal være. Mosjøen er et av fengslende de mener det bør satses videre på.

Trenger 100 plasser

Jenny Klinge er medlem av justiskomiteen på stortinget for Senterpariet. Hennes parti mener det må bygges ett helt nytt fengsel med omkring 100 plasser i Mosjøen.

Jenny Klinge

Jenny Klinge vil ha nytt og større fengsel i Mosjøen

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Nå gjenstår det å se hva regjeringa og Stortingsflertallet gjør. Jeg mener at de nå må vise hva de ønsker å gjøre med Mosjøen fengsel, sier hun til NRK.

Dagens fengsel i Mosjøen ble bygd i 1964, og er et lukket fengsel med 15 soningsplasser, og det er altfor lite til å møte fremtidens behov for fengselsplasser.

Det har vært jobbet med planene for et nytt fengsel her på Skjervengan i lang tid. Nå er alle planer klare, men nå gjenstår det vedtak om bygging.

– Det som er fint med Mosjøen er at det har vært gjort en god jobb og prosjektet er gryteklart. Her trengs det penger og man må komme i gang. Det er derfor vi i Senterpartiet mener at Mosjøen er et av de fengslene man må komme raskest i gang med.

Mosjøen fengsel

Mosjøen fengsel slik det fremstår i dag.

Foto: Frank Nygård / NRK

– Ikke prioritert med det første

Men regjeringen kan ikke love at Mosjøen fengsel blir utbygd med det første.Stortingsrepresentant fra Fremskrittspartiet, Jan-Arild Ellingsen forteller at det er andre steder de velger å prioritere.

– Akkurat nå er det Agderfylkene som står for tur. Nord-Norge kommer etterpå og da skal selvfølgelig Mosjøen vurderes på lik linje med alle andre steder fra Sør-Trøndelag til og med Finnmark. Dette er en stor del av landet vårt.

Jan Arild Ellingsen (Frp)

Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen kan ikke love at Mosjøen prioriteres med det første.

Foto: David Vojislav Krekling / NRK

Han legger skylda på Senterpartiet og den forrige regjeringen.

– Senterpartiet satt i regjering i 8 og gjorde ingenting i Mosjøen. Jeg syns de skal ta det med ro og ikke være så bekymret. Vi kommer til å levere i Mosjøen og alle andre steder der det er behov for det, på en mye bedre måte enn våre forgjengere har gjort.