Selv brøytebilen endte i grøfta

Bergingsmannskapene i Nordland har hatt en travel dag på veien. Kraftige snøbyger og temperaturer rundt frysepunktet gjør at selv de best skodde sliter med å holde seg på veien.

Brøytebil i grøfta mellom Mo i Rana og Nesna

En brøytebil måtte få assistanse etter at den havnet utfor veien mellom Mo i Rana og Nesna.

Foto: Hans Petter Sørensen

– Vi har hørt rykter om brøytebilen, men har ikke vært involvert i den hendelsen, sier operasjonsleder Jørgen Olsen i Helgeland politidistrikt.

Men politiet lengst sør i Nordland har hatt nok å gjøre på vinterveiene lørdag.

– Det har dessverre vært problemer i alle deler av Helgeland, sier Olsen.

Stadig værskifte har gitt tidvis svært glatte veier, og politiet har fått flere meldinger om vogntog med problemer.

– For litt siden fikk vi melding om et utenlandsk vogntog som sperrer et felt ved Majavatn. Andre biler kommer seg forbi, men vogntoget er uansett til hinder for trafikken.

Travel dag

Ved titiden fikk politiet flere meldinger om et utenlandsk vogntog som laget problemer nord for Gruben i Rana.

En time senere kom det inn nye telefoner om vogntogtrøbbel. Et utenlandsk vogntog sto fast i Kullstaddalen, men da politipatruljen kom fram til stedet var vogntoget borte og trafikken fløt som normalt.

Like etter at klokken hadde passert 12.30, fikk politiet melding om et utenlandsk vogntog som hadde kjørt inn i, og satt seg fast i sperringene på Selforsbrua i Rana. Vogntoget var aldri ikke til hinder for trafikken, men politiet vil undersøke saken.

Vogntog i trøbbel over hele fylket

Også lenger nord har føret skapt trøbbel for de største på veiene. I formiddagstimene fikk en trailer problemer på E6 over Kråkmofjellet. Veien ble stengt en time før bergingsmannskaper kom til, og fikk fjernet traileren.

Senere havnet nok en brøytebil av veien. Denne gangen på E10 i Flakstad i Lofoten. Folk på stedet forteller til Lofotposten at det var mye snøfokk da uhellet skjedde, men at sjåføren av brøytebilen ikke skal ha blitt skadet i uhellet.

Venter ny storm

I løpet av ettermiddagen og kvelden slår et polart lavtrykk inn over Helgeland og Nord-Trøndelag. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Helgeland, og det ventes vindkast opp mot liten storm.

– Dette lavtrykket treffer kysten i ettermiddag, men det er litt usikkert akkurat hvor. Mest sannsynlig sør på Helgeland og i Nord-Trøndelag, sa vakthavende meteorolog Gunnar Noer ved Vervarslinga for Nord-Norge til NRK.no tidligere i dag.

Flere steder har i dag hatt kraftige snøbyger, og det blåser mellom frisk bris og opp til stiv kuling i hele fylket.